Turistični krožek spoznava občino Medvode in njene sosednje občine

V ponedeljek, 5. 2. 2024, smo se z učenci turističnega krožka odpravili na popoldanski izlet, ki ga je organizirala Vanja Ločniškar, predsednica Turistične zveze Medvode. Z nami so odšli tudi predstavniki Občine Medvode in LAS Za mesto in vas. Ogledali smo si informacijske table  v  občini Medvode, Vodice, Mengeš in Trzin. Table so bile postavljene v okviru projekta Table Panorama App, ki se sofinancira iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Učenci so se s pomočjo tabel učili, na kaj vse moramo biti pozorni pri branju zemljevida ter preizkusili delovanje mobilne aplikacije, do katere se lahko dostopa preko kode QR, ki je na vsaki od tabel. Z njihovo pomočjo bodo lahko občani in popotniki spoznavali znamenitosti območja LAS Za mesto in vas.

V vseh občinah so nas zelo lepo sprejeli. V Vodicah nas je pričakal župan, gospod Aco Franc Šuštar. Seznanil nas je z znamenitostmi Vodic in nam ponudil znamenite vodiške preste, katere najprej skuhajo, potem pa še spečejo. Bile so res odlične. V Mengšu nam je ob informacijski tabli predstavil znamenitosti občine predstavnik TD Mengeš, gospod Jože Vahtar, zadnjo informacijsko tablo pa smo si ogledali v Trzinu. Izlet smo zaključili v gostilni Mihovec, kjer smo se okrepčali z njihovo tradicionalno jedjo, telečjo obaro z domačim kruhom in se posladkali z domačimi sirovimi štruklji.

Zahvaljujemo se gospe Vanji Ločniškar in vsem, ki so poskrbeli za organizacijsko,vsebinsko in kulinarično zanimiv ter poučen dan.

Urša Kržišnik, Katarina Czerny, mentorici turističnega krožka in ravnateljica, mag. Damjana Šubic

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost