Karierna orientacija za 9. razred

KONTAKT: Nada Zupančič, šolska svetovalna služba

nada.zupancic@guest.arnes.si

telefon: 01 36 19 296


GRADIVO KARIERNA ORIENTACIJA

Pozdravljeni devetošolci!

Pred vami je prva večja odločitev v življenju, kam po osnovni šoli. Možnosti, kaj lahko v življenju delate in kakšen poklic boste opravljali, je res veliko.

Pomembno je, da v tem šolskem letu odkrivate svoje poklicne želje in nato izberete srednjo šolo, ki vas bo najbolje podprla na poti do željenega poklica. Tisti učenci, ki že veste, da se usmerjate na gimnazijo, pa ste prav tako pred izbiro: katero gimnazijo izbrati.

Pomembno je, da si vzamete čas, da odkrivate različne možnosti in priložnosti in pretehtate, katera je za vas. Tako zadnji hip ne boste v stiski, katero šolo izbrati.

Starše vabim, da svoje otroke na poti raziskovanja spodbujate in podpirate, da bodo izbrali šolo, ki je primerno zahtevna njihovim sposobnostim. Če jim boste pomagali, da dobro pretehtajo različne možnosti in se odločijo, bo to njihova izbira. Tako bodo bolj motivirani jeseni to šolo tudi obiskovati.

Devetošolci potrebujete veliko spodbude, da se boste to leto sproti učili in boste šolsko leto 2023/2024 čimbolje zaključili. Na marsikateri srednji šoli je možnost vpisa odvisna od števila zbranih točk – seštevek ocen v 7., 8. in 9. razredu, zato sprotno delo za šolo ne bo odveč.  

Vse dobro in obilo modrosti pri odločanju

Nada Zupančič, šolska svetovalna služba

POMEMBNE SPLETNE STRANI

Dostopnost