Plavalna šola v naravi za učence 5. razreda

PONEDELJEK, 26. 2. 2024

Današnji dan se je začel z dvourno vožnjo z avtobusom do Murske Sobote, ki je kar hitro minila. Po prihodu smo bili prijazno sprejeti in nameščeni v svoje sobe. Sledilo je okusno kosilo in po kosilu prvi skok v bazen. Pred tem pa nas je čakalo testiranje predznanja in razporeditev v skupine. Vsaka skupina ima svoje ime in učitelje, ki nas že pridno trenirajo. Po napornem plavanju smo se okrepčali z večerjo. Za konec smo se odpravili na večerni sprehod po Murski Soboti. Sedaj pa je že čas za počitek, saj nas jutri čaka pester dan.

TOREK, 27. 2. 2024

Danes smo imeli urnik poln aktivnosti. Zjutraj smo najprej pospravili svoje sobe, nato pa se odpravili na bazen. Tam smo 3 ure pridno trenirali plavalne tehnike. Kljub občasnim dežnim kapljicam smo prosti čas preživeli na zunanjem igrišču. Popoldan se je polovica učencev učila prekmurskih ljudskih plesov, medtem ko je druga polovica pekla perece. Bilo je zabavno in poučno hkrati. Zvečer smo se pred spanjem še malo sprostili in zabavali z bingom. Celoten dan je bil poln aktivnosti in novih izkušenj.

SREDA, 28. 2. 2024

Sreda je bila zelo podobna torku. Dan se je začel z zajtrkom, pregledom sob in odhodom na bazen. Pri plavanju iz dneva v dan zelo napredujemo. Sledilo je kosilo in prosti čas preživet na igrišču. Popoldanska aktivnost je bila enaka kot v torek, samo da sta se skupini zamenjali. Pred večerjo smo družinam napisali pisma, ki bodo kmalu prispela po pošti. Zvečer pa sta nas čakali dve zelo zanimivi aktivnosti: učenje prekmurskega narečja in igra štrbunk. Zelo smo se zabavali, sedaj pa je čas za spanje. Lahko noč.

ČETRTEK, 29. 2. 2024

Ravno smo prišli pa smo skoraj že pri koncu. Na plavanju se trudimo, da bi usvojili delfinčke, morda pa celo morskega psa. Vreme nam je naklonjeno, zato smo prosti čas ponovno preživeli na igrišču. Sledile so popoldanske aktivnosti: cirkuške spretnosti in land art. Na fotografijah lahko vidite, da nam je šlo odlično. V šoli v naravi pa seveda ne gre brez talentov in večernega plesa. Cel teden smo se pridno pripravljali, združili svoje moči in imeli super točke. Za konec pa še ples. Cel teden nam je res hitro minil.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost