1. mobilnost Erasmus+

V tednu od 26. 1. do 2. 2. 2019 so učenke naše šole odšle na prvo mobilnost v Italijo, v mesto Fissacesio. Spremljata jih koordinatorica projekta Andreja Čeru in učiteljica Suzana Oroz.

Sporočajo, da so si ogledale mesto Rim, varno prispele v Fossacesio in so že pri gostiteljih.

Najprej bodo predstavile zgodovino naše dežele, spoznale župana in ravnatelja šole gostiteljice ter si ogledale mesto Lanciano. V poznavanju poljske in italijanske zgodovine so naše učenke zmagale. Prejele so tudi nagrado.

Torek se je začel z ustvarjalnimi delavnicami v šoli Mozzagronga. Sledi ogled opatije.

Sreda je bila namenjena ogledu Terama in Ascoli Picieno- dve srednjeveški renesančni mesti zgrajeni na romanskih ostalinah.

V četrtek se punce preizkušajo v pripravi pravih italijanskih testenin, ki jih bodo tudi pojedle. Tudi plesa in petja po italijansko so jih vrstniki naučili.

Zadnji dan smo preživeli na plažah Pescare, nakupovali spominke in zvečer imeli zaključno zabavo.

Šest učenk 9. razreda je v soboto, 2. 2. varno prispelo v Medvode, potem, ko so bile en teden na srečanju z učenci in učitelji partnerskih držav v projektu Erasmus+  v Italiji, v mestu Fossacesia. Druženje z učenci, učitelji, spoznavanje navad, običajev, kulture in zgodovinskih znamenitosti nam je pustilo nepozabne vtise, ki jih bomo še dolgo imele v spominu.

Se vidimo na Poljskem, v mestu Gliwice, v mesecu maju.

Učenke 9. A in učiteljici Suzana Oroz in Andreja Čeru

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost