Naravoslovni tabor – Medvedje Brdo, 4. razred

Petek, 13. 10. 2023

»Vem, da danes bo srečen dan. To sem začutil že zjutraj. Zagotovo danes bo srečen dan, saj gremo domov.«

Polni čudovitih doživetij in prelepih spominov se danes vračamo domov. Pred Športno dvorano Medvode bomo predvidoma prispeli okoli 14.30. (odhod z Medvedjega Brda je bil ob 13.30). Ura prihoda bo odvisna tudi od prometne situacije.

Četrtek, 12. 10. 2023

Tudi danes nas je prebudilo sonce. Oblekli smo se in odšli na jutranjo telovadbo. Nato smo odšli na zajtrk. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Učenci 4. a razreda so streljali z lokom in pisali razglednice, učenci 4. b razreda pa so rezali zelenjavo za juho, mesili testo za vahče (kruhke z ocvirki) in pripravljali testo za drobnjakove štrukeljce. Nato sta se skupini zamenjali. Tako smo si sami pripravili okusno kosilo in ga z največjim veseljem pojedli. Nato smo imeli kratek počitek, ocenjevanje sob ter sprehod do bližnjega gozda. Ko smo se vrnili, smo imeli še dve aktivnosti. Spoznavali smo sončno, vetrno in vodno energijo ter se ukvarjali z astronomijo. Po večerji smo končno dočakali zaključni večer.

Zapisali: Ida Martinčič in Nika Homec

Sreda, 11. 10. 2023

Zbudili smo se v jasno jutro. Za zajtrk smo imeli jajca, maslo, kruh, marmelado, mleko in čaj. Po zajtrku smo imeli sestanek. Dogovorili smo se, da si gre 4. a razred ogledat žago, 4. b razred pa izdelovat lesene škatle. Potem smo se zamenjali. Nato je sledilo kosilo. Ko smo pojedli, so nam učiteljice ocenile sobe. Dobili smo kar dobre ocene. Odšli smo na sestanek, se razdelili v skupine in dobili navodila za orientacijski pohod. Vsaka skupina je dobila list z nalogami, zemljevid in kompas. Skupine so odšle na pohod na vsake pet minut. Ko smo se vrnili, smo imeli gibalne izzive (risanje miže, mačji poligon, metanje storžev miže v vedro, gibalna abeceda …), lahko pa smo tudi plezali. Po vseh dejavnostih smo imeli prosti čas, nato pa večerjo. Po večerji so učiteljice razglasile rezultate orientacijskega pohoda. Najboljše tri skupine so dobile nagrade in priznanja. Pred spanjem smo v jasni noči gledali zvezde skozi teleskop.

Zapisali: Hana Svoljšak in Ida Jamšek Količ

Torek, 10. 10. 2023

Zbudili smo se v lepo in toplo jutro. Oblekli smo se v športna oblačila in odšli na jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo pojedli zajtrk. Za zajtrk smo imeli kruh, med in maslo. Po zajtrku je sledil sestanek, na katerem so nam povedali, da bomo imeli plezanje in orientacijo. Na plezanju smo se zelo zabavali. Zelo veliko učencev je preplezalo plezalno steno do vrha. Na orientaciji smo se naučili uporabljati kompas, risali pa smo tudi zemljevid. Nato smo odšli na kosilo. Jedli smo korenčkovo juho, pire krompir, polpete, kuhan korenček, solato in pecivo. Nato smo si končno zaslužili počitek. Po počitku smo se odpravili do potoka, kjer smo lovili vodne živali. V gozdu smo nabirali plodove, rastline, vejice, cvetove in iz njih oblikovali gozdne slike. Prijetno utrujeni smo se vrnili v dom Medved, povečerjali in imeli prosti čas na igrišču.

Zapisali: Ida Martinčič in Nika Homec

Ponedeljek, 9. 10. 2023

Zjutraj smo se zbrali na parkirišču pred Športno dvorano Medvode. Na Medvedje Brdo smo se peljali eno uro. Pot nam je hitro minila. Učiteljice so nas pospremile do sob in nam dale navodila. Ko smo prišli v sobe, smo se najprej razpakirali, nato pa odšli na igrišče. Sledilo je okusno kosilo. Nato smo se še malo poigrali in odšli v bližnji gozd. Tam smo iz posušenih in odpadlih vej delali bivake. Pri tem smo se morali dobro organizirati in uskladiti. Nato smo barvali z naravnimi barvami ter v mreže in lončke lovili različne žuželke. Bili smo že kar utrujeni, zato smo se vrnili v dom in povečerjali. Po kratkem počitku smo imeli še nočni sprehod z lučkami. Prvi dan je res hitro minil.

Zapisale: Hana Svoljšak, Ida Jamšek Količ in Lana Crljenica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost