Naravoslovni tabor za učence 7. razreda

PONEDELJEK, 18. 3. 2024

Dolga ovinkasta pot nas je pripeljala do CŠOD Kavka, kjer smo uredili sobe in najprej pojedli kosilo. Danes nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo postali umetniki in lokostrelci kar v domu. Ena skupina je ustvarjala lutkovno predstavo Kamišibaj na temo podnebnih sprememb, druga pa se je preizkusila z loki. Skupini sta se zamenjali tako, da smo vsi preizkusili vse. Po večerji je dež prenehal padati in lahko smo odšli na krajši sprehod, vendar smo zaradi megle videli zelo malo. Upamo, da bomo jutri lahko uživali v čudovitih razgledih.

TOREK, 19. 3. 2024

Dopoldne smo se sprehodili čez Kolovrat do muzeja na prostem. Danes nam je vreme ponudilo čudovite razglede. V popoldanskem delu smo se razdelili v tri skupine. Prva skupina se je z električnimi kolesi odpeljala v dolino, druga skupina je obiskala Kavkno jamo, tretja pa je v okolici doma raziskovala zdravilne rastline in zelišča. Zvečer naš čaka še ogled filma o naši vrhunski olimpijki Janji Garnbret.

SREDA, 20. 3. 2024

Tretji dan je bil sončen in zelo razgiban. Ponovno smo se vozili z električnimi kolesi, raziskovali Kavkno jamo in zdravilne rastline. Veliko smo se naučili o rastlinah, ki rastejo okoli nas. V večernem času so učenci predstavili svoje Kamišibaj predstave in se pomerili v igri med dvema ognjema. Povedati moramo še, da kuharici za nas odlično skrbita in da so naši želodčki vedno polni.

ČETRTEK, 21. 3. 2024

Danes smo se zbudli v megleno jutro, vendar nas to ni ustavilo. Ena skupina je najprej pripravila večerno sladico: Kobariške štruklje, druga skupina pa je raziskovala sledi živali na jasi in v gozdu. Skupini sta se zamenjali in komaj čakali kosilo. Po kosilu je sledilo presenečenje za naša slavljenca. Kuharice so se potrudile in pripravile okusno torto. Popoldne so za nas pripravili orientacijski izziv in športni poligon. Kot se spodobi za konec je sledil zaključni večer, na katerem se je vsaka soba predstavila s točko. Odigrali smo dve igri med dvema ognjema in na koncu priredili še pravi zaključni žur.

Punce iz sobe Čuki so danes napisale pesem o dogajanju. En delček vam ponujamo spodaj, več pa ob koncu leta v šolskem glasilu:

V domu Kavka mi se ful fajn imamo,
se igrce igramo, nikol nm dolgčas ni.
V domu Kavka velik se naučimo,
čez dan tut kdaj zaspimo, ker hodmo ful velik.

Jutri nas čaka še dopoldanski pohod, kosilo in pot domov.

Zaenkrat je odhod načrtovan ob 13.00. O uri prihoda vas obvestimo jutri, ko bomo na poti.

PETEK, 22. 3. 2024

Tudi zadnji dan so nas učitelji zbudili že ob 7.00 in nam naročili, da moramo do zajtrka spakirati kovčke in pospraviti sobe. Po zajtrku je sledil še pohod v dolino in okusno kosilo.

Po kosilu je vodja doma razglasil najbolj pridno sobo, se nam zahvalil za naš obisk in nas pohvalil. Učenci pa smo ogromen aplavz namenili kuharicama, ki sta ves teden skrbeli, da nismo bili lačni. In tudi priskočili na pomoč, ko se je pokvarilo eno kolo.

Za nami je čudovit teden v naravi, kjer smo spletni nove vezi.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost