Medvoški nočni tek

V soboto, 3. junija 2023, se je 39 učencev in tri učiteljice udeležilo Nočnega teka, ki ga je organiziral Javni zavod Sotočje.

Tekaške prireditve so odlična stvar, saj gre predvsem za druženje, spoznavanje novih ljudi in sproščeno preživljanje prostega časa ob rekreaciji. In toliko kot je tekmovalcev na štartu, toliko je motivov, zakaj se kdo odloči za tek. Na šoli si prizadevamo, da bi učence v čim večjem številu navduši nad različnimi športi, z upanjem, bodo to navdušenje prenesli tudi v obdobje po osnovni šoli.  

Učenci se pod mentorstvom učitelja športa, Matica Faturja, v okviru atletske vadbe,  celo leto pripravljajo na tek, zato smo še posebej veseli tistih, ki so se organizirane tekaške prireditve udeležili prvič. Kar nekaj učencev pa se redno udeležuje tekov in s tem uspešno širijo glas o Osnovni šoli Medvode tudi izven občinskih okvirjev. 

Štirje učenci so se udeležili teka na 10 km in odlično odtekli preizkušnjo. Ostali smo se podali na 5 km preizkušnjo in za marsikaterega so bili glasni in bučni navijači razlog, da je v cilj pritekel hitreje. Med našimi zvestimi navijači sta vedno tudi ravnateljica in pomočnica ravnateljice. Veseli smo, da se je dogodka udeležila tudi osmošolka Maruša, ki je vedno navdih tekmovalcem in tistim, ki navijajo ob progi.

S kakšnim navdušenjem smo tekli, pričajo spodnje fotografije.

Zapisala: Tatjana Šušteršič, šol. svet. del. 

Fotografije: Eva Miklič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost