Bolgarija na spletu

Srečanje vseh Erasmus+ partnerskih držav na Zoomu

Bolgarija »on-line«, 12. – 16. 4. 2021

Ker nam jo je v letu 2020 pošteno zagodla “Korona” in je bilo  naše srečanje v Bolgariji v okviru Erasmus+ projekta odpovedano, smo koordinatorji stopili v akcijo in organizirali srečanje na spletu.

Tema srečanja so bile znane osebnosti ter navade in običaji sodelujočih držav.

Tako smo se v tednu od 12. do 16. 4. vsak dan ob 12.00 dobili na Zoomu in v treh urah izvedli vse zastavljene aktivnosti. Na srečanju je sodelovalo 9 deklet, učenk 7. in 8. razreda ter 5 učiteljev.

Spoznali smo kulturno-zgodovinske-geografske značilnosti vseh sodelujočih držav, se spoznali s sodelujočimi učenci, risali majice v programu Krita, na temo slavnih in znanih oseb, pokazali zanimive slovenske predmete – terilnik orehov, ragljo in pristno slovensko pašteto Argeto J, predstavili Tino Maze, tradicijo PUSTA, si ogledali filme o Bolgariji, reševali Kahoot kviz, risali tradicionalne bolgarske vzorce, plesali in zapisali vtise o spletnem srečanju.

Učenke so blestele v uporabi IKT orodij, njihovo znanje angleščine in vodstvene sposobnosti ter pripravljenost na delo pa so pustili odličen vtis!

Hvala vsem, ki ste nam pri izvedbi srečanja pomagali, potrpeli z nami in nas spodbujali!

Andreja Čeru in Suzana Oroz

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost