Šola v naravi, 8. razred, CŠOD Peca

5. dan:

Zadnji dan našega bivanja v CŠOD Peca se je začel z glasbo za jutranje bujenje a brez jutranje telovadbe. Hitro smo spakirali, pozajtrkovali potem pa smo imeli delavnice prve pomoči, kjer smo vadili TPO (temeljne postopke oživljanja) – lutke za izvajanje stiskov prsnega koša so povezane s programom na tablici in smo lahko opazovali pravilnost našega dela. V športni delavnici smo igrali nogometni biljard in lokostrelstvo.

Hvala vsem učiteljem, kuharicam in čistilkam na CŠOD Peca za ves trud in delo – imeli smo se zelo lepo v tem tednu!

učenci in učitelji

4. dan:

V črno črni temi knapovskega vagončka, ki nas je odpeljal v rudnik Mežica, sta se naš um in misli izostrila kot britev 🙂 in smo učenci in učitelji skupaj ustvarili kratek test tudi za vas, dragi starši …

  1. Kaj pomenijo koroške narečne besede – avženga, kloce, gavda, grump?
  2. Kako visoka je gora Peca?
  3. Poimenujte kemijske elemente, katerih oznaki sta Pb in Zn! Opomba: Striček Google vam ne more pomagati, ker je na dopustu …

Šalo na stran … Preživeli smo zelo delaven in zanimiv dan. Dopoldne smo se peš odpravili v rudnik svinca in cinka v Mežici, kjer smo imeli zelo poučen voden ogled podzemlja Pece. Popoldne smo preživeli v naravi – postavljali smo bivake in raziskovali geološko preteklost kraja. Dan smo zaključili z družabnim večerom “Soba se predstavi” ob glasbeni spremljavi.

vaše vrle knapinje in knapi

3. dan:

Jutro se je začelo z nasmehom in soncem, saj nas je na igrišču pričakal vesel in poskočen učitelj Matej, s katerim smo imeli huuudo naporno jutranjo telovadbo. Po obilnem zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Ena se je odpravila na delavnico “Preživetje v naravi – ogenj”, druga pa se je preizkusila na Motorični poti Peca, domskem pustolovskem parku. Popoldne smo preživeli ob spoznavanju Koroške z dejavnostjo “Ni nam vseeno za naš planet”, ter se učili “Preživetja v naravi – kako si postaviti bivak”. Zvečer smo po sobah pripravljali različne prispevke za šaljivi TV Dnevnik, ki smo ga z nekaj treme predstavili v skupni sobi za druženje.

učenci in učitelji

2. dan:

Danes so učenci po jutranji telovadbi odšli na dve delavnici: geološko in orientacijsko. Z GPS napravami so na “Peca cachingu” v okolici iskali skrite zaklade. Na geološki delavnici so spoznali geopark Karavanke, spoznavali kamnine, minerale in rudnine Koroške. Na športnih igrah so igrali odbojko, nogomet, štrbunk, badminton in disk golf. Dan je bil aktiven, športen in podprt s tradicionalnim koroškim zajtrkom, dobrim kosilom in okusno večerjo s pečenimi postrvmi.

učenci in učitelji

  1. dan

Učenci in učitelji smo varno prispeli na Koroško in že prvi dan začeli z zanimivim programom. Po kosilu smo se razdelili v dve skupini in odšli na športno plezanje ter v jedilnici pripravljali “kločeve nudlne”, ki jih bomo v sredo pojedli kot sladico po kosilu. Po večerji smo si privoščili še uro in pol večernega sprehoda do razgledne točke, kjer smo lahko od daleč opazovali Mežico in bližnje griče ter videli že v Avstrijo.

učenci in učitelji

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost