Dve zlati in eno srebrno priznanje na državnem tekmovanju za geografijo

Polni pričakovanja smo se v soboto, 6. 4. 2024, dobili pred Gimnazijo Škofja Loka, kjer je potekalo državno tekmovanje iz geografije. Sončen dan je obetal dobro voljo in uspehe. Po registraciji smo ponovili nekaj ključnih stvari, za katere sem menila, da bi učencem koristile na tekmovanju. Ogledali smo si okoliška hribovja, določili smeri neba, ponovili nekaj številk iz literature …

Učenci so se pomerili v reševanju nalog iz različnih področij geografije: predpisane literature na temo zavarovanih območij Slovenije in sveta, splošnega znanja in terenskega dela. Kljub zahtevnosti nalog so naši tekmovalci pokazali izjemno znanje in spretnost.

Pija in Peter Podjed iz 9. a razreda sta dosegla zlato priznanje, kar je odličen rezultat in prava potrditev njunega truda in predanosti pri pripravah. Živi Šušteršič iz 8. a se je zlato priznanje za las izmuznilo, osvojila je srebrno priznanje, kar je prav tako izjemno priznanje za njeno delo in znanje, saj je bila na državnem tekmovanju prvič.

Tovrstna tekmovanja so odlična priložnost za razvoj znanja in spretnosti ter za krepitev samozavesti pri mladih. Ponosna sem na našo ekipo in prepričana sem, da bodo tudi v prihodnosti dosegali odlične rezultate.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost