2. mobilnost Erasmus+

Od 19. 5. do 26. 5. 2019 so učenci naše šole, skupaj z učiteljicama Mojco Pintar in Andrejo Čeru, na drugi mobilnosti v okviru projekta Erasmus+ na Poljskem. V nedeljo so odpotovali iz Ljubljane proti letališču v Zagrebu. Od tu so poleteli v Varšavo, kjer pa jih je čakala neprijetna novica. Let iz Varšave v Katowice je bil odpovedan. Tako so se odpravili na peturno vožnjo z avtobusom do končnega cilja – Gliwice. V poznih urah so prišli na cilj. Sporočajo, da je vse v redu.

Danes, v torek, so imeli učenci nastop, v katerem so predstavili legendo o nastanku Šmarne gore. Učenci so se odlično odrezali. Na velike posterje so morali risati legende ostalih držav in ustvariti novo mešanico legend. Tudi učitelji so imeli svojo improvizacijo – Cuccobello and the magical rabbit – in z njo zelo nasmejali učence. Nato so odšli na ogled premogovnika, rudnika z ladjico in peš. Bilo je super. Jutri jih čaka celodnevni ogled mesta Krakow.

Sredo smo preživeli v enem najlepših poljskih mest, v Krakowu. Ogledali smo si najzanimivejše kulturno zgodovinske spomenike, se sprehodili skozi mestno jedro, pregnali zmaja iz votline, slišali nekaj čudovitih legend in se imeli zelo lepo.

Četrtek se je začel že ob 8.00 s sestankom učiteljev. Določili smo datum mobilnosti v Sloveniji, 13.10.-19.10.2019. Potrdili smo teme geography and games in se dogovorili o aktivnostih, ki jih bomo izvedle države.
Ob 9.30 smo odšli v mestno hišo na srečanje z gospo podžupanjo, ki nam je razkazala mestno hišo, otroci so si ogledali poročno dvorano, poročili smo dva učitelja. Matičar v pravi obleki in z lento je bil učitelj Giuliano. Učenci so si ogledali sobo za zasedanja mestnega sveta, glasovali so o vprašanju, če bi želeli 3 mesece počitnic. Dve naši dekleti sta glasovali proti, z obrazložitvijo, da je šola super, da so trije meseci preveč, da se želita kaj naučiti in študirati! Potem pa smo imeli kosilo in show talentov, kjer je blestela naša Nika, Živa pa je predstavila anketo o hobijih. Bravo. Sledile so se delavnice, kjer so se učenci z izpolnjevanjem nalog neizmerno zabavali-modna revija, intervju z znano osebo, grozljiva zgodba… Vse so morali zaigrati! Zvečer odhajamo na zabavo.

Petek bomo preživeli v Katowicah. Ogledali si bomo Šlezijski zgodovinski muzej in imeli nekaj uric prosto za nakupovanje in kosilo.

Naš zadnji dan smo v večini preživeli na letališču v Katowicah in Varšavi in po prigodi s skoraj z zamujenim letom na Brnik, smo ob 16.30 končno pristali na domačih tleh. Dogodivščin na Poljskem ni manjkalo, veliko smo se naučili in se imeli SUUUUPER! 

Hvala vsem poljskim družinam, ki so gostile naše učence. Se vidimo v Sloveniji od 13. – 19. 10. 2019! Učenci in starši ste vabljeni, da gostite tuje učence.

Hvala tudi učiteljem in upravi OŠ Medvode, ki so nam pomagali izpeljati mobilnost.

učenci in učiteljici Mojca Pintar in Andreja Čeru

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost