OBČINSKO PRVENSTVO MED DVEMA OGNJEMA ZA DEČKE

 
31. 3. 2023

Dan za najmlajšimi deklicami so na občinskemu prvenstvu v med dvema ognjema izkazali še najmlajši dečki. Prikazali so dominantno igro in postali občinski prvaki!

Zapisal in fotografiral: Matic Fatur

 
  
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO MED DVEMA OGNJEMA ZA DEKLICE

 
30. 3. 2023

V Športni dvorani Medvode je potekalo občinsko prvenstvo v igri med dvema ognjema. Naša ekipa najmlajših deklic si je priigrala odlično 2. mesto. Čestitke!

Zapisal in fotografiral: Matic Fatur

 
   
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V BADMINTONU

 
30. 3. 2023

V ponedeljek, 27. 3. 2023, so se učenci 4. in 5. razredov pomerili na občinskem prvenstvu v badmintonu. Poleg tistih, ki badminton trenirajo so se opogumili tudi učenci, ki badminton obiskujejo v sklopu razširjenega programa v šoli. Pokazali so dobro igro in osvojili kar štiri odličja.

Zapisala: Eva Miklič, fotografije: Matic Fatur

 
 
    
 
 

PODROČNO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU

 
10. 3. 2023

V četrtek, 9. marca, se je 8 učencev udeležilo področnega tekmovanja v namiznem tenisu, ki je potekalo na OŠ Dragomelj. 
Učenci in učenke so borbeno zastopali šolo in vsi so si priigrali vsaj eno zmago, Tine Perič Marovt pa je domov odnesel bronasto medaljo med nekategoriziranimi dečki do 5. razreda.


Čestitke vsem tekmovalcem!


Matic Fatur

 
  
 
 

PODROČNO EKIPNO TEKMOVANJE V ŠAHU

 
8. 3. 2023

V petek, 3. 3. 2023, so se štirje učenci naše šole: Maks Jelovčan, Patricija Mihajlovič, Benjamin Kuzma in Stella Plaznik Bilić udeležili področnega ekipnega tekmovanja v šahu. Tekmovanje je potekalo na OŠ Rodica. Bili so odlična ekipa, med seboj so se spodbujali in po vsakem kolu so analizirali poteze. Pred zadnjim kolom so bili na drugem mestu in videli so možnost tudi za zmago. Po skoraj štiriurnem tekmovanju in zbranosti so v zadnjem kolu premagali tri nasprotnike od štirih in tako so postali področni prvaki v ekipnem šahu! S tem so si priborili tudi udeležbo na državnem tekmovanju v Kranju.

Čestitke za odličen rezultat!

Azra Kajan
 
 
 
 

PODROČNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

 
3. 3. 2023

V sredo, 1. 3. 2023, se je 7 učencev naše šole udeležilo področnega tekmovanja v badmintonu. Na OŠ Mengeš smo odigrali nekaj lepih dvobojev, vendar nam je pri nekaterih zmanjkalo malo športne sreče.
V Medvode smo se vrnili bogatejši za tri medalje: dve zlati in eno bronasto.

Čez dva tedna nas čaka državno tekmovanje, kjer bomo imeli dva predstavnika.

Zapisala in fotografirala Eva Miklič

 
 
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V NAMIZNEM TENISU

 
3. 2. 2023

Občinskega prvenstva v namiznem tenisu se je 2. februarja udeležilo 22 učencev naše šole. Vsi mladi igralci so lahko na svoj nastop ponosni, saj so prikazali dobro igro in športen duh.

V kategoriji najmlajših dečkov so naši učenci zasedli prva štiri mesta. Anelu so stopničke ušle le za las, Matic B. pa se kljub zmagi v skupinskem delu ni prebil v izločilne boje.

  1. mesto: Tine Perič Marovt
  2. mesto: Tim Kuralt
  3. mesto: Matic Mlakar Turk

V kategoriji mlajših deklic so vse medalje pripadale Medvoščankam.

  1. mesto: Sara Marinčič
  2. mesto: Petra Skale Demšar
  3. mesto: Trina Varl

V kategoriji mlajših dečkov se je igral namizni tenis na odličnem nivoju. Viktorju je za preboj iz skupinskega dela zmanjkalo malo športne sreče, Armin pa je si je nabral veliko pomembnih izkušenj proti leto starejšim igralcem.

  1. mesto: Jaka Orel
  2. mesto: Luka Pernek

Tudi kategorija starejših deklic je bila dobro zastopana. Živa I, Živa R., Ela in Martina so hrabro tekmovale in navijale ena za drugo. Martina je na koncu osvojila četrto mesto, Pija pa je nastopila v finalu in na koncu pristala na drugi najvišji stopnički.

  1. mesto: Pija Podjed

Starejši fantje so imeli težko delo, saj so bili nasprotniki iz drugih šol zelo dobro pripravljeni. Jaš, Jaka, Robert in Miha so dali vse od sebe, a se žal niso uvrstili v izločilne boje. Maks je dokazal, da mu njegov taktični um ne pomaga zgolj pri šahu, ampak tudi pri namiznem tenisu, saj je ugnal vse nasprotnike med nekategoriziranimi starejšimi dečki in si priboril:

  1. mesto: Maks Jelovčan

Osnovna šola Medvode je na koncu osvojila tudi glavno nagrado v ekipnem tekmovanju.

Matic Fatur

 

 
 
    
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V BADMINTONU

 
23. 1. 2023

Letos se je tekmovanja v badmintonu udeležilo rekordno število učencev. Našo šolo je zastopalo 24 učencev. Osvojili smo 9 odličij.

V kategoriji starejših nekategoriziranih deklet so vsa tri dekleta stala na zmagovalnem odru.

1. mesto: Živa Rupar

2. mesto: Martina Burgar

3. mesto: Živa Izda

V kategoriji starejših nekategoriziranih dečkov so se Jaš, Lovro, Vid in Drejc odlično borili, vendar jim je zmanjkalo malo športne sreče za uvrstitev v izločilne boje. Nemanja je premoč nasprotniku priznal šele v finalu.

2. mesto: Nemanja Milivojević

V kategoriji starejših kategoriziranih deklet je bila Hana brez konkurence in osvojila prvo mesto.

1. mesto: Hana Breznik

V kategoriji starejših kategoriziranih dečkov so v skupinah ostali Erazem, Tai, Kacper in Luka. Anej pa je prišel vse do finala.

2. mesto: Anej Cergolj

V kategoriji mlajših nekategoriziranih deklet smo imeli 5 predstavnic. Nika, Mojca in Eva so se prvič srečale s tekmovalnim badmintonom in bile so odlične. Dia in Tiana sta se uvrstili iz skupine in se borili za medalje.

3. mesto: Tiana Lukić

V kategoriji mlajših kategoriziranih deklet je v skupini ostala Zoja. Teodora, Mia in Julija so se za medalje borile med seboj.

1. mesto: Teodora Milivojević

3. mesto: Mia Sketelj

V kategoriji mlajših nekateriziranih dečkov smo imeli samo enega predstavnika. Erik je pokazal dobro igro in se ni uvrstil v izločilne boje.

Vsem, ki se so se uvrstili na državno prvenstvo čestitamo in jim želimo veliko športne sreče.

Zapisala in fotografirala: Eva Miklič

 
 
  
 
 

PODROČNO TEKMOVANJE V ŠAHU POSAMIČNO

 
16. 12. 2022

V torek, 13. 12. 2022, je na Osnovni šoli Rodica potekalo področno tekmovanje v šahu posamično. Z naše šole so se ga udeležili trije učenci. Vsi trije učenci so igrali v kategoriji do 15 let in se odlično odrezali.  Maks Jelovčan je v svoji kategoriji osvojil 3. mesto in se uvrstil na državno tekmovanje. V tej kategoriji je bilo kar 24 nastopajočih.  Patricija Mihajlovič je osvojila 4. mesto in le za pol točke zgrešila uvrstitev na stopničke in na državno tekmovanje. Stella Plaznik Bilić pa je osvojila prav tako zelo dobro 6. mesto. 

Vsem iskrene čestitke!

Zapisala in fotografirala Azra Kajan

 
 
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V ŠAHU POSAMIČNO

 
23. 11. 2022

V torek, 22. 11. 2022, je v avli Športne dvorane Medvode potekalo občinsko prvenstvo v šahu posamično. Z naše šole so se ga udeležili štirje učenci. Trije učenci so igrali v kategoriji do 15 let, ena učenka pa v kategoriji do 12 let. Vsi štirje učenci so se odlično odrezali: Patricija Mihajlovič in Maks Jelovčan sta osvojila 1. mesto, Stella Plaznik Bilić in Lejla Karaosmanović pa 2. mesto v svoji kategoriji.

Iskrene čestitke!

Zapisala in fotografirala Azra Kajan

 
 
    
 
 

ŽOGARIJA

 
7. 6. 2022

V petek, 3. junija, je bila medvoška tržnica polna športnikov, saj je k nam prispela Žogarija. Udeležili so se je učenci 3. in 5. razreda. Ekipe so se pomerile v malem nogometu, spretnostnih igrah in kvizu znanja. Prireditev je posnela tudi ekipa RTV. Oddaja bo na sporedu 2. oktobra. Otroci so tekmovali, se borili, stiskali pesti in navijali, bolj kot vse drugo pa so uživali v športnem in družabnem vzdušju.

Z dvema prijavljenima ekipama smo domov prinesli 4 pokale. 


Besedilo in fotografije: Matic Fatur

 
 
     
 
 

2. RAZRED NA ŠKOFJELOŠKEM GRADU

 
16. 5. 2022

V četrtek, 12. maja 2022, je 2. B z velikimi pričakovanji obiskal Škofjeloški grad. Pod vrhunskim vodstvom so učenci spoznali Loški muzej na gradu in se z zanimanjem potopili v grajske pripovedke. Poskrbeli so tudi za grajski dvižni most in se navdušeni seznanili z nekdanjo bivalno kulturo kajžarjev ter malih kmetov v Škoparjevi hiši. Na lovu za skritim grajskim zakladom so temeljito raziskali staro mestno jedro in občudovali kulturne spomenike srednjeveške Škofje Loke. Dokazali so, da znajo požrtvovalno in odločno stopiti skupaj. Junaško so odkrili zaklad, tako da so premostili vse ovire, vzpone in uspešno kljubovali vedno močnejšim sončnim žarkom. Kulturni dan je bil zapečaten z dragocenim osvojenim znanjem, bogatimi vtisi in bleščečim zakladom v žepih drugošolcev.

Fotografirala in zapisala: Maja Tomšič

 
 
 
    
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V ATLETIKI

 
16. 5. 2022

V sredo, 11. maja, je bilo v prelepem sončnem vremenu izvedeno občinsko prvenstvo v atletiki na atletskem stadionu Policijske akademije v Tacnu.  

Učenke in učenci, ki so zastopali našo šolo, so dosegli odlične rezultate.

Vsem, ki so stopili na oder za zmagovalce, ter tudi vsem nastopajočim pohvala in iskrene čestitke.

Učitelji: Darja, Sara, Rok in Matic

 
 
 
 
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V NOGOMETU ZA MLAJŠE DEČKE

 
15. 4. 2022

V ponedeljek, 11. 4. in sredo, 13. 4. je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke. OŠ Medvode je zasedla tretje mesto in se na žalost ni uvrstila na regijsko tekmovanje. 

Turnir pa je bil dobra izkušnja za fante, ki so leto mlajši od konkurence, da se naslednje leto še bolj izkažejo, čeprav so že sedaj igrali zelo dobro.

Matic Fatur

 
  
 
 

TEKMOVANJE V BADMINTONU ZA NAJMLAJŠE DEČKE IN DEKLICE

 
25. 3. 2022

V sredo, 23. 3. 2022, je v športni dvorani OŠ Medvode potekalo športno tekmovanje v badmintonu. Vsi naši učenci so se športno borili, v svojih kategorijah pa so medalje prejeli:

Lana Slanič – 2. mesto (nekategorizirane deklice), Teodora Milivojevič – 1. mesto (kategorizirane deklice), Mia Sketelj – 2. mesto (kategorizirane deklice), Tine Perič Marovt – 2. mesto (kategorizirani dečki).

Matic Fatur, športni pedagog

 
  
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V KOŠARKI ZA MLAJŠE DEČKE

 

V petek, 28. februarja 2020 je bilo v Športni dvorani Medvode organizirano občinsko prvenstvo v košarki za mlajše dečke. Ekipa OŠ Medvode je igrala odlično in brez poraza postala občinski prvak.

Iskrene čestitke.

Športni pedagog: Rok Križaj, prof. 
     
 
 

PODROČNO PRVENSTVO V NAMIZNEM TENISU

 

Na področjem prvenstvu v namiznem tenisu, je naša učenka Nika Babnik 8.a. dosegla odlično 3. mesto v kategoriji starejše deklice.
Na prvenstvu je sodeloval tudi Pero Arežina 7.a., zasedel je mesto med 8.in 16. mestom, v kategoriji starejših dečkov.
Prvi in drugo uvrščeni, v vsaki kategoriji, se uvrstita na državno prvenstvo. OŠ Medvode je tako zaključila tekmovanje.


 
    
 
 

Tekmovanje Bücherwurm

 
https://www.dmfa.si/rezultati/spletnotekmovanje.aspx
 
 

OBMOČNO TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

 

Na območnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje je naša učenka, Neža Bradeško iz 8.A, med 56 tekmovalci iz ljubljanske regije dosegla najboljši rezultat - bila je prva v regiji, prejela srebrno priznanje ter se uvrstila na državno tekmovanje za zlato Cankarjevo priznanje. Gre seveda za izjemen dosežek - bravo, Neža!

Učenki v imenu šole izrekam iskrene čestitke ter ji želim obilo uspeha na državnem tekmovanju iz slovenščine!

Peter Lipavšek, mentor tekmovanja

 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V BADMINTONU

 

Na občinskem prvenstvu v badmintonu je sodelovalo 9 učencev OŠ Medvode. Osvojili smo 5 odličij.

1. mesto starejši kategorizirani učenci: Žiga Podgoršek

2. mesto starejše kategorizirane učenke: Maša Oblak

3. mesto starejše kategorizirane učenke: Živa Žagar

3. mesto starejši nekategorizirane učenci: Jakob Velkavrh

2. mesto mlajše nekategorizirane učenke: Lucija Peruško

Tudi ostali so odigrali nekaj dobrih tekem vendar so bili nasprotniki tokrat boljši. 

Zapisala: Eva Miklič

 
 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ RAČUNALNIŠTVA - BOBER

 
Bronasto priznanje na računalniškem tekmovanju Bober na naši šoli prejmejo:

2 učenki 8. razreda
1 učenec 9. razreda

Čestitke za dosežen uspeh.

Poročilo o tekmovanju je v priponki. 

Poročilo pripravila: Mojca Velušček

Poročilo Bober
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V KROSU- 3. 10. 2019

 

V četrtek, 3. oktobra, je potekalo občinsko prvenstvo v krosu na travnati progi ob Osnovni šoli Simona Jenka v Smledniku. Učenci, ki so zastopali našo šolo, so pokazali pravi tekmovalni naboj, saj so se borili do njihovih zadnjih atomov moči.

Zato velja pohvala, ne le tistim ki so stopili na oder za zmagovalce, pač pa tudi vsem ostalim nastopajočim.

Iskrene čestitke.

Besedilo: Rok Križaj, prof.

Slike: Brigita Svoljšak, Azra Kajan


 
 
  
 
 

TURNIR V TEEBALLU V LIPICI

 
v soboto 1. 6. 2019 je v organizaciji Zavoda ŠKL potekal finalni turnir v Teeball-u za osnovne šole iz cele Slovenije. Izmed 51 prijavljenih ekip, sta se naši ekipi, OŠ Medvode uvrstili na 5. (2.-3. r.) in 10. (4.-5. r.) mesto. Poleg timskega duha in izvrstnega medsebojnega sodelovanja, so otroci po koncu turnirja uživali tudi v predstavi klasične šole jahanja, kjer so se jim predstavili lipiški jahači, z lipicanci.
 
 
 
 

PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI

 

V ponedeljek, 27. maja 2019, je bilo izvedeno področno prvenstvo v atletiki na atletskem stadionu v Domžalah. Iz naše šole je na tekmovanju nastopilo 20 učencev, petim izmed njih pa je uspelo stopiti na oder za zmagovalce.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke.

Poročilo in fotografije: Rok Križaj, prof.


 
  
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V ATLETIKI

 

V sredo, 8. maja 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v atletiki na atletskem stadionu v Tacnu. Učenke in učenci naše šole so dosegli nekatere odlične rezultate. Predvsem vzgoja staršev, talent, prave vrednote, ter vestno, prizadevno in odgovorno delo, ne le pri urah športa v šoli, v posameznih športih, v katerih učenke in učenci morebiti trenirajo, tekmujejo ter pravi pristop ob aktivni in smotrni izrabi prostega časa, kjer ne bi smelo biti prostora za pretirano uporabo računalnikov, mobitelov in še marsičesa drugega, so pravi kazalci, ki vodijo v uspeh in zdrav razvoj otrok in mladine.

Vsem, ki so stopili na oder za zmagovalce, ter tudi vsem nastopajočim pohvala in čestitke.

Športni pedagog: Rok Križaj, prof.

 
 
 
 
  
 
 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ FRANCOŠČINE ZA 9. RAZREDE

 
V petek, 29. 3. 2019 se je na OŠ Medvode odvijalo državno tekmovanje iz francoščine za 9. razrede. Tekmovalo je 50 devetošolcev iz cele Slovenije. Skupaj z mentorji s 23 šol so si tekmovalci najprej ogledali kulturni program, ki so ga pripravili učenci naše šole (zborček Kitica, igrica Muren in mravlja, recital francoske pesmi). Tekmovalce sta nagovorili gospa ravnateljica mag. Damjana Šubic in predsednica upravnega odbora Slovenskega društva učiteljev francoščine, gospa Jacqueline Oven. Rezultati tekmovanja bodo znani 21. 4. Z naše šole so tekmovale tri učenke 9. razreda.

Hvala vsem sodelujočim učiteljem in osebju kuhinje ter učencem za pomoč pri izpeljavi tekmovanja!
Andreja Čeru
 
 
  
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V ODBOJKI ZA MLAJŠE DEČKE

 

V sredo, 20. 3. 2019 in v petek, 22. 3. 2019, je bilo v športni dvorani Medvode organizirano občinsko prvenstvo v odbojki za mlajše dečke. Učencem je v sredo zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, a so v petek dokazali, da si zaslužijo napredovanje in osvojili odlično 2. mesto.

Iskrene čestitke.

Poročilo in fotografija: Rok Križaj
 
     
 
 

DRŽAVNO PRVENSTVO V BADMINTONU

 

V sredo, 13. 3. 2019 je bilo na OŠ Mirna organizirano državno prvenstvo v badmintonu posamično. Iz naše šole sta se prvenstva udeležila dva učenca. Žiga Podgoršek in Jaka Perič Marovt sta osvojila tretje mesto v skupini licencirani tekmovalci.

Iskrene čestitke.

Zapisala in fotografirala: Azra Kajan

 
   
 
 

PODROČNO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU

 

V sredo, 13. 3. 2019, je bilo na OŠ Dragomelj organizirano področno tekmovanje v namiznem tenisu, katerega so se udeležili štirje učenci naše šole.

Odlično drugo mesto in uvrstitev na državno tekmovanje v kategoriji učenk – C1, letnik 2004 in mlajše, je osvojila Nika Babnik.

Iskrene čestitke.

Poročilo in fotografije: Rok Križaj

 
    
 
 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ NEMŠČINE ZA DEVETOŠOLCE

 
Na šolskem tekmovanju iz nemščine za devetošolce so dosegli BRONASTO PRIZNANJE naslednji učenci:

9. a
Alina Žerovnik
Neža Vidovič
Tia Terze Knific
Eva Škulj

9. b
Marko Ladiha
Najla Osmanagić

Za uspeh jim iskreno čestitamo. Na državno tekmovanje se ni uvrstil nihče.  

                                                                                            Mentorica: Mojca Velušček

 
 

PODROČNO POSAMIČNO PRVENSTVO V ŠAHU

 

V spodnji priponki je poročilo s področnega posamičnega prvenstva v šahu. Poročilo je pripravila mentorica Alenka Trpin.

Čestitke vsem udeležencem.

Področno prvenstvo v šahu.docx
 
 

OBČINSKO PRVENSTVO V ŠAHU- POSAMEZNO

 
V torek, 20. 11. 2018 je potekalo občinsko prvenstvo v šahu za posameznike. V spodnji priponki so rezultati vseh nastopajočih.
Bilten - Posamezno osnovnošolsko prvenstvo v šahu Občine Medvode za leto 2018.pdf
 
 

ŠOLSKI OBČINSKI KROS

 
V četrtek, 4. 10. 2018 je bil na travniku ob Osnovni šoli Simona Jenka v Smledniku občinski kros. Udeležile so se ga tudi učenke in učenci naše šole. Bili so zelo uspešni. Dosegli so kar nekaj medalj:
1. razred: Matic Mlakar, 1. mesto
2. razred: Maša Belec, 1. mesto
3. razred: Marquis Kozamernik, 2. mesto
4. razred: Pija Podjed, 2. mesto; Tara Rozman, 3. mesto
5. razred: Martina Burgar, 2. mesto
6. razred: Bor Skale Demšar, 1. mesto
7. razred: Neža Bradeško, 2. mesto; Maša Bohinc, 3. mesto
              Gašper Rakovec, 1. mesto; Domen Grobelnik, 2. mesto; Janez Pavel Žebovec, 3. mesto
8. razred: Ana Rokavec, 1. mesto
9. razred: Emanuel Žebovec, 2. mesto
 
Vsem nastopajočim in vsem, ki ste se povzpeli na zmagovalni oder čestitke.