URNIK RaP- ŠPORT za šol. leto 2022/2023

Urnik RaP-ŠPO.pdf
 
 

RAZŠIRJENI PROGRAM (RaP)

 

RAZŠIRJENI PROGRAM (RaP) - Področje Zdravje, gibanje ter dobro psihično in fizično počutje otrok za šolsko leto 2020/2021

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke!

V šolskem letu 2020/21 bomo nadaljevali s preizkušanjem novega koncepta razširjenega programa (RaP) v osnovni šoli - področje Zdravje, gibanje ter dobro psihično in fizično počutje otrok, ki med drugim omogoča učencem tudi dodatne ure športa. 

V sklopu poskusa bomo še naprej posvečali veliko pozornost gibanju, ki ga bomo prilagajali glede na starost in interese učencev. Ohranili bomo šport za dobro jutro in igranje badmintona.

V šolskem letu 2019/20 smo vpeljali nove vsebine povezane z zdravjem, zdravim načinom življenja, prehranjevanja in skuhali marsikatero okusno jed. Ukvarjali smo se z zelišči, le vrtnarjenja in dela v sadovnjaku nam letos ni povsem uspelo izpeljati zaradi koronavirusa. V šolskem letu 2020/21 bomo nadaljevali začrtano pot z novimi zanimivimi vsebinami, pri čemer bomo izhajali iz danih možnosti in interesov učencev.

Novost za šolsko leto 2019/20 je bila vpeljava vsebin povezanih z varnim internetom. V šolskem letu 2020/21 bomo prav temu področju namenili še večjo pozornost, saj se je v času pouka na daljavo izkazalo, da bi vsi potrebovali pomoč pri nekaterih računalniških spretnostih. Začeli bomo z osnovami: npr.: kako napišemo besedilo, ga oblikujemo, pošljemo učitelju, kako besedilo pretvorimo v pdf obliko, kako naredimo ptt, kako posnamemo filmček, ga objavimo in še mnogo drugih praktičnih stvari (seveda prilagojeno starosti učencev). Pozivamo vse učence, da torej res premislijo in se v čim večjem številu prijavijo na ta sklop RaP-a.

Nadaljevali bomo tudi z delavnicami prve pomoči ter delom v sadovnjaku in čebelnjaku.

Dejavnosti in vsebine bodo izvajali različni učitelji, tako kot letos. Zaradi organizacije dela, priprave ur in urnikov za novo šolsko leto, vas vljudno naprošamo, da izpolnite in oddate prijavnico do roka, ki je na prijavnici. 

V spodnjih priponkah je nekaj vtisov iz množice dejavnosti, ki smo jih izvajali v času RaP-a v šolskem letu 2019/20.

Upamo, da se boste tudi za šolsko leto 2020/21 v čim večjem številu prijavili k dejavnostim RaP-a, saj za vas načrtujemo mnogo novih zanimivosti.

Vodstvo šole

RaP_gibanje_primer dobre prakse_januar 2020_Bolta T.pdf
RaP-ZELIŠČA_UČNA PRIPRAVA_november 2019_Stupar.pdf
RaP VARNI INTERNET_kaj delamo_Veluscek.pdf
VARNI INTERNET_porocilo_delavnice_marec_2020_Velušček.pdf
 
 

POUK RaP- gibanje NA DALJAVO

 

29. 3. 2020

Dragi RAPovci,

zelo ste me presenetili in polepšali dneve z vašimi poslanimi elektronskimi sporočili in slikami.

Vidim, da ste zelo ustvarjalni in predvsem nasmejani! Dali ste mi kar nekaj novih idej, zato... V tednu, ki prihaja vas čaka nov izziv :)

Starši, hvala, ker jih spodbujate in jim pomagate.

Učiteljica Tina Bolta