VRTILJAK POKLICEV 2021

 
18. 10. 2021

Prireditev "Vrtiljak poklicev 2021" bo v letošnjem šolskem letu izveden v obliki DNEVOV ODRPTIH VRAT individualno na osmih srednjih šolah Gorenjske. V priponki je spremni dopis, kjer si lahko poglejte kateri dan ima določena srednja šola Dan odprtih vrat. Zraven je priložena tudi brošura, kjer najdete podrobnejše informacije o programih, ki jih ponujajo srednje šole https://drive.google.com/file/d/1dWLWYHMrgzhvyvBjvBXIHIlI-GyD3VmG/view?usp=sharing . 

V kolikor imate še kakšno vprašanje, se lahko obrnete name. 

Šolska svetovalna delavka, Tatjana Šušteršič 

Obvestilo_VP_OS_2021.pdf
 
 

KAM IN KAKO V SREDNJO ŠOLO

 
13. 10. 2021
Info za učence_12.10.2021.docx
KAM IN KAKO_predstavitev za 9. razred_7.9.2021.pptx
Tabela za izračun točk.pdf
 
 

TEHNIŠKI DAN V 9. RAZREDU – POKLICNA ORIENTACIJA 2021/2022

 
24. 9. 2021

V sredo, 22. septembra 2021 smo izvedli tehniški dan v 9. razredu na temo poklicna orientacija. Že drugo leto sodelujemo s Kariernim centrom mlade iz Kranja, ki za učence pripravi dve brezplačni delavnici.

Za začetek so predstavniki Kariernega centra za mlade Kranj (Karierni plac) na kratko predstavili delovanje njihovega centra.  Učenci so s praktičnimi darilci dobili kontakte, kamor se lahko obrnejo po dodatne informacije o nadaljevanju šolanja. Seznanili so se s programi, ki jih center ponuja, prav tako so bili obveščeni, da so vse njihove aktivnosti brezplačne – le pravočasno si morajo rezervirati termin pri njih.

Namen obeh delavnic je, da se učence usmeri v bolj široko razmišljanje o svojem prihodnjem poklicu. V prvi delavnici so učenci raziskovali katere kreativne poklice poznajo, kaj pomeni »kreativnost« in kako so sami lahko kreativni. Fotografinja je predstavila svoj poklic in kar začudeni, da fotografiranje pomeni zgolj 10% poklica fotograf. Po odmoru so učenci preko praktične delavnice spoznali katere kompetence zahtevajo določeni poklici. V zabavni delavnici, kjer so sestavljali stolp iz špagetov in penastih  bonbonov, so se učili timskega dela, ugotovili so kako pomembna je komunikacija pri delu v skupini.

V zadnji šolski uri smo izvedli evalvacijo tehniškega dneva; učenci so povedali kaj so se v tem dnevu naučili in kaj bi še radi izvedeli na temo poklicne orientacije. Učenci so dobili informacije kateri programi in katere srednje šole so jim na voljo. Dobili so tabelo za izračun točk, ki so pomembne pri vpisu za srednjo šolo. Za zaključek so vsi prejeli »karierne mape«, v katere bodo v tem šolskem letu shranjevali gradivo, ki ga bodo dobili v šoli na temo »poklicna orientacija«. Preko zbranega gradiva se bodo spomnili kaj vse vpliva na odločitev o nadaljnjem šolanju.

Učenci so izvedbo tehniškega dne pohvalili, si pa želijo še več informacij, ki bi jim pomagale pri odločitvi kam naprej po osnovni šoli.

Zapisala: šolska svetovalna delavka, Tatjana Šušteršič

 
  
 
 

PRENOVLJENA SPLETNA STRAN MOJA IZBIRA

 

Dragi učenci in starši, 

obveščamo vas, da je zaživela prenovljena spletna stran  http://www.mojaizbira.si.<http://www.mojaizbira.si>

Mojaizbira.si je spletna stan, kjer lahko osnovnošolci, njihovi starši, najdete informacije o poklicih, srednjih šolah v Sloveniji.  Na voljo je več kot 500 opisov poklicev, dodanih več kot 1400 fotografij, posebej so predstavljeni deficitarni poklici, zanimivi poklici, hitro zaposljivi in poklici prihodnosti. K nekaterim poklicem so dodane tudi video predstavitve.

Na spletni strani Mojaizbira.si najdete predstavitve vseh srednjih šol v Sloveniji, povezave na njihove spletne strani, video predstavitve šol in druge pomembne informacije.

Vabljeni k ogledi. 

Šolska svetovalna služba


Prenova spletne strani Mojaizbira.docx
 
 

SREDNJA TEHNIŠKA ŠOLA KRANJ

 
11. 2. 2021

Informativni dan - obvestilo

Letošnji informativni dan bo potekal na daljavo preko videokonferenc. Dogodek bo potekal v petek, 12. februarja, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. februarja, ob 9. uri.

 

Povezava na videokonferenco

 

 
     
 
 

INFORMATIVNI DAN GIMNAZIJE JOŽETA PLEČNIKA

 
10. 2. 2021

Vabilo učencem na informativni dan  

 Dragi devetošolci in starši!  

 Pred nami so informativni dnevi.    

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana se vam bo predstavila preko zoom srečanj:   

 Splošna predstavitev: 

Petek, 12. februar ob 11.00 in 14.00. 

Sobota, 13. februar ob 9.00. 

https://arnes-si.zoom.us/j/95946652588#success 


Predstavitve po področjih: 

Petek, 12. februar ob 12.00 in 15.00. 

Sobota, 13. februar ob 10.00. 


SLOVENŠČINA in TUJI JEZIKI 

https://arnes-si.zoom.us/j/7384150650#success 

MATEMATIKA in NARAVOSLOVJE 

https://arnes-si.zoom.us/j/98398143026... 

DRUŽBOSLOVJE in UMETNOST 

https://arnes-si.zoom.us/j/4653854134... 

ŠPORT in INFORMATIKA 

https://arnes-si.zoom.us/j/95876440889#success 

PROJEKTI in OBŠOLSKE DEJAVNOSTI 

https://arnes-si.zoom.us/j/9542465398... 


  V priponki vam pošiljamo še virtualno vabilo s termini predstavitev in povezavo do zoom srečanj.    

  Da bi učencem in staršem čim bolj približali utrip naše gimnazije, smo pripravili 3D virtualni sprehod po naši šoli (https://www.gjp.si/). Vabimo vas, da se sprehodite po prostorih naše šole in si ogledate vsebine, ki smo jih pripravili.    

  Veselimo se srečanja z vami!   

GJP-podrocja-1.pdf
ID-plakat-pdf-normal-1.pdf
 
 

SREDNJA GOZDARSKA IN LESARSKA ŠOLA POSTOJNA

 
10. 2. 2021

Dragi devetošolci,

 vabimo vas na informativna dneva v živo, in sicer v petek, 12. 2. 2021 ob 9.00, 15.00 in 18.00 (dijaški dom ob 11.00 in 17.00) ter soboto, 13. 2. 2021 ob 9.00 (dijaški dom ob 11.00) na naslednjih povezavah:

·         gozdarski tehnik: https://arnes-si.zoom.us/j/92614040705

Povezava bo začela delovati največ 15 minut pred zapisano uro.

Prijazno vabljeni na ogled spletne strani: https://informativnidnevi.sgls.si/ kjer je res zanimiva predstavitev naših programov, življenja na šoli, obšolskih dejavnosti…

Vabljeni tudi: šola: https://www.facebook.com/solaSGLS, dijaški dom: https://www.facebook.com/ddSGLS,

SGLŠ Postojna – YouTubewww.sgls.si

Se vidimo. J

 
 

INFORMATIVNI DAN NA SREDNJI TEHNIŠKI IN STROKOVNI ŠOLI

 
10. 2. 2021

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (INFORMATIVNI DAN NA SREDNJI TEHNIŠKI IN STROKOVNI ŠOLI)

Glede na to, da delo v srednjih šolah še vedno v celoti poteka na daljavo, bodo letos tako potekali tudi informativni dnevi. V prilogi si preberite vabilo na informativni dan oziroma informativna dneva, ki bosta v petek, 12. 2. 2021 ob 9. in ob 15. uri ter v soboto, 13. 2. 2021 ob 9. uri. S programom, ki bo v živo potekal preko povezave zoom, vam bodo poskušali čim bolje predstaviti programa in vzdušje na šoli. 

Vabilo za devetošolce.docx
 
 

INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI KRANJ

 

9. 2. 2021

Spoštovani!

 

Kakor veste, bo letošnji informativni dan potekal online. Pri nas ga bomo izvedli preko Zooma. Zaradi posebnih pogojev v katerih smo letos pristali, smo prilagodili tudi samo izvedbo in urnik info dneva. V prilogi vam pošiljam nekaj dodatnih informacij glede izvedbe informativnih dni.

Vabljeni, da si ogledate priponke.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo naeva.gasperlin@gimkr.si.

 

Dopis OŠ.docx
Info dan 2021 časovnica.docx
 
 

PREDSTAVITEV ZASEBNE GIMNAZIJE ERUDIO

 

5. 2. 2021

Za več informacij kliknite na spodnjo povezavo:

 
 

TISKANA VERZIJA SREDNJE ŠOLSKEGA VPISNIKA

 

5. 2. 2021

Učenci, pozor!

Na šolo je prišla tiskana verzija Srednje šolskega vpisnika. V e-obliki si ga lahko ogledate tudi na povezavi preko naše spletne strani.

Tiskano obliko si učenci vzamete iz pripravljene škatle pred glavnim vhodom v šolo.

 

Vabljeni, da si ga pridete tekom podaljšanega vikenda iskati.

 

Lep pozdrav,

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka


 
     
 
 

INFORMATIVNI DNEVI 12. IN 13. FEBRUARJA

 

4. 2. 2021

Informativni dnevi bodo letos izvedeni na daljavo. Da boste učenci lažje spremljali novosti, si ne pozabite ogledati stran ministrstva za šolstvo, kjer je rubrika "vpis v srednjo šolo" z vsemi pomembni mi informacijami glede načine izvedbe informativnih dni. 

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

V kolikor imate še kakšno vprašanje, se lahko obrnete name. 

Tatjana Šušteršič


 
     
 
 

PREDSTAVITEV EKONOMSKE ŠOLE LJUBLJANA

 

3. 2. 2021


Ekonomska šola Ljubljana tako vabi vse devetošolce na virtualni informativni dan, ki bo potekal v petek, 12.2 ob 10. in 15. uri in v soboto, 13.2 ob 10.uri. Informativni dan bo kljub temu, da bo letos zaradi spleta okoliščin organiziran online, vseeno pester in zanimiv, kot vsa leta do sedaj.

Učenci in njihovi starši bodo poslušali predstavitev šole in programov, po predstavitvi pa bodo imeli možnost spoznati naše dijake in profesorje v klepetalnici v živo in jim zastaviti vprašanja.

 

Na njihov informativni dan sprejemajo prijave preko naše spletne strani https://www.presernova.si/ pod zavihkom INFORMATIVNI DAN ali direktno preko obrazca https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRaPaOdhHZVpQ9zHOK9tLQ4YCD50Z34uVSNET-7mzmjyu_9Q/viewform.

 

Na njihovi spletni strani, vas čaka tudi video povabilo našega dijaka.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite tudi vi in spoznate Podjetno, prijetno, ponosno- Prešernovo.


mag. Tatjana Šušteršič
Šolska svetovalna služba OŠ Medvode
 
 

INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI KRANJ

 
2. 2. 2021

Gimnazija Kranj

V priponki je plakat  in pasica za informativni dan na Gimnaziji Kranj. Vse informacije v zvezi z info dnevom bomo sproti objavljali na njihovi spletni strani http://www.gimkr.si/za-osnovnosolce/informacije/.

Vabljeni k ogledu.

Tatjana Šušteršič 

 
 

INFORMATIVNI DAN DNO Gimnazije Šiška in ŠC PET

 

28. 1. 2021

Spoštovani,

V priponki pošiljamo vabilo na Informativni dan Dekliškega nogometnega oddelka NZS (DNO) Gimnazije Šiška (GŠ) in ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana), ki bo potekal v petek, 12. februarja 2021.

Informativni dan bo letos potekal NA DALJAVO, zato vas vabimo, da za vse informacije obiščete:

V kolikor imate kakšna vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), vas vabimo, da se nam pridružite na zoom povezavi; z vami bomo v petek, 12. februarja 2021, od 12.00 do 13.00:

Povezava: https://us04web.zoom.us/j/72639635474?pwd=dmgrc1FlZy9rTkRhVEVTcVlWZlF6Zz09
Meeting ID: 726 3963 5474
Passcode: YEjjT0

Na vaša vprašanja bodo odgovarjali:

  • ANJA MILENKOVIĆ - koordinatorica Dekliškega nogometnega oddelka NZS,
  • predstavnik Gimnazije Šiška,
  • predstavnik Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije.

Dodatne informacije: ANJA MILENKOVIĆ, koordinatorica Dekliškega nogometnega oddelka: 041 855 866, anja.milenkovic14@gmail.com.

______________________________________________________________________

Video predstavitve:

Nogometni oddelki NZS: https://www.youtube.com/watch?v=MQNZIEZT6qk

Adrijana Mori in Sara Agrež: nekdanji dijakinji in A reprezentantki: https://www.youtube.com/watch?v=Fvs5ptwg_yQ  

Gimnazija Šiška: https://www.youtube.com/watch?v=rFvcCimhbQI  

ŠC PET: https://www.youtube.com/watch?v=LnLCWfelWh8  

Igralka predstavi Dekliški nogometni oddelek NZS: https://www.youtube.com/watch?v=L1IGvT16Kag  

Lep pozdrav,

Uroš Juračič

2021_01_27 - Informativni dan DNO 2021 - VABILO.pdf
eZgibanka-DNO_2021.pdf
 
 

IZVEDBA INFORMATIVNIH DNI 12. in 13. FEBRUARJA 2021 V SREDNJIH ŠOLAH

 
28. 1. 2021

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 12. in 13. februarja 2021, v srednjih šolah in dijaških domovih ne bo mogoča.  To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Zato so srednje šole in dijaški domovi pripravili virtualne predstavitve njihovih programov. Čeprav takšen način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, so s strani vseh srednjih šol in dijaških domov pridobili informacije in na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu. Informacije smo za vas pripravili tudi v priponki. Seznama vsebujeta tudi nekatere druge ključne informacije glede izvedbe informativnih dni na posamezni srednji šoli oziroma v posameznem dijaškem domu.

Za dodatne informacije me lahko kontaktirate.

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka

11887_INFORMATIVNI DNEVI februar 2021 TABELA (1).xlsx
11888_Seznam dijaških domov za informativne dneve (1).xlsx
 
     
 
 

ŠOLSKI CENTER ROGAŠKA SLATINA

 

27. 1. 2021

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bodo informativni dnevi v Šolskem centru Rogaška Slatina potekali v spletni obliki

Učence in njihove starše vabijo, da se jim pridružite v petek, 12. 2. 2021 ter v soboto, 13. 2. 2021 na spletni platformi, ki bo dostopna preko povezave: https://www.informativni-dnevi.si/

Na platformi bodo dijakom na voljo različne vsebine, s pomočjo katerih si bodo lahko ustvarili vtis o njih in njihovem načinu dela. 

Tako v petek, kot tudi v soboto bodo, v obliki webinarjev, izvedli predstavitve programov v živo. Razpored predstavitev si lahko ogledate v  letaku v priponki.

Vsebine v živo bodo na voljo le 12. in 13. februarja, vse ostalo pa bo na ogled do oktobra 2021.

Že danes pa se lahko učenci razgledajo po njihovi šoli in raziščejo njene skrite kotičke na virtualnem sprehodu: https://scrs.si/virtualni-sprehod/ .

Učenci jih lahko spremljajo tudi preko Facebooka: https://www.facebook.com/scrs.si/ ali Instagrama: https://www.instagram.com/sc_rogaska/ .

Na šoli, ki izvaja edinstven program steklarstvo upajo, da se vidite v čim večjem številu! 😊

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka


ŠCRS informativni dnevi (1).jpg
 
     
 
 

PREDSTAVITEV STSŠ ŠC PET Ljubljana

 

26. 1. 2021

V priponki vam posredujemo vabilo za devetošolce saj zdaj res že prav vsi vemo, da informativnih dni v takšni obliki, kot smo jih bili navajeni, letos ne bo. 

Zato bi jim radi naša programa tehnik elektronskih komunikacij in ekonomski tehnik, v katerem izvajamo tudi projekt športnih oddelkov, pred njihovo izbiro kar najbolje predstavili. 

Učence vabijo, da se jim ta petek, 29. 1. 2021 pridružijo pri pouku na daljavo kot »dijakza en dan«. Priključili se bodo lahko pouku pri predmetih iz tistega programa, ki jih bolj zanima: tehnik elektronskih komunikacij ali ekonomski tehnik.

Na dogodek se je potrebno prijaviti, kar naredijo s prijavo na elektronski naslov: svetovalna.sluzba@scpet.si. Prijave sprejemamo do srede, 27. 1. 2021, ob prijavi pa je potrebno navesti, kateri program jih zanima.

Vabljeni na dogodek tisti, ki vas zanimajo njihovi programi. 

Tatjana Šušteršič


Vabilo_Dijak za en dan_29_1_2021.docx
 
 

SREDNJE ŠOLSKI VPISNIK V E-OBLIKI

 

25. 1. 2021

V uredništvu Mladinskih Medijev so za učence in starše pripravili  E-različico publikacije  Srednješolski Vpisnik 2021. Izvod SŠ vpisnika je kot vsako leto brezplačen, saj ga financirajo srednje šole in gimnazije same. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa osrednji slovenski medij za vpise Srednješolski vpisnik moralno podpira.

Vljudno vabljeni k prebiranju informacij o srednjih šolah. 

Tatjana Šušteršič 


Srednješolski Vpisnik 2021.jpg
 
     
 
 

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

 

21. 1. 2021

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport si lahko preberete Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/21. 

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

V kolikor imate kakršno koli vprašanje glede vpisa se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

Tatjana Šušteršič


 
     
 
 

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

 
21. 1. 2021

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport si lahko preberete Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/21. 

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

V kolikor imate kakršno koli vprašanje glede vpisa se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

Tatjana Šušteršič

 
     
 
 

PREDSTAVITEV GIMNAZIJE ŠIŠKA

 
21. 1. 2021

Devetošolci,

v spodnji priponki si preberite vse informacije o Gimnaziji Šiška.

Lep pozdrav.

Tatjana Šušteršič
Predstavitev Gimnazije Šiška.pdf
 
 

SGTŠ RADOVLJICA- nov program

 

20. 1. 2021

SGTŠ Radovljica vas obvešča, da bodo v šolskem letu 2021/22 začeli z izvajanjem novega izobraževalnega programa KOZMETIČNI TEHNIK/TEHNICA.

Več si lahko preberete v priponki. 

Lep pozdrav,

Tatjana Šušteršič


SGTŠRadovljica_nov program.pdf
 
 

DAN ODPRTIH VRAT NA ŠKOFIJSKI KLASIČNI GIMNAZIJI

 

19. 1. 2021

Dnevi odprtih vrat in informativni dan -Škofijske klasične gimnazije

V prilogah si preberite na kakšen način bodo dan odprtih vrat pripravili v Škofijski klasični gimnaziji. 

Na spodnji povezavi pa imate hiter dostop do spletišča z informacijami: https://www.stanislav.si/za-bodoce-dijake/ 

Vabljeni k ogledu. 

mag. Tatjana Šušteršič

 


Zgibanka Škofijska klasična gimnazija.pdf
Zgibanka Jegličev dijaški dom.pdf
Vabilo OŠ.pdf
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ELEKTROTEHNIŠKO-RAČUNALNIŠKA STROKOVNA ŠOLA IN GIMNAZIJA LJUBLJANA ("VEGOVA LJUBLJANA"

 

19. 1. 2021

V naslednjih dneh in tednih pred informativnimi dnevi pripravljajo na Vegovi Ljubljana virtualne dneve odprtih vrat na ZOOM-u, na katerih se bodo lahko učenci in starši že predhodno seznanili z njihovo šolo in programi ter povprašali, kar jih zanima. Povezavo do njihove spletne strani je na naslednji povezavi: https://www.vegova.si/informacije-na-daljavo-o-vegovi-ljubljana-pred-informativnimi-dnevi/. Vljudno vabljeni vsi, ki še raziskujete možne smeri nadaljevanja izobraževalne poti kot tudi vsi, ki že veste, da vas tehniške smeri zanimajo.

V ta namen so na šoli predvideli pet srečanj, vsa bodo potekala na enak način, tako da si lahko učenci in starši izberete en termin, ki vam najbolj ustreza. Prvo srečanje bo že to sredo, 20 .1. ob 16. uri, ostala pa se bodo odvila po razporedu, objavljenemu na omenjeni spletni strani.  

 

Vljudno vabljeni k ogledu njihove predstavitve. 

Lep pozdrav,

mag. Tatjana Šušteršič


 
 

SREDNJA ZDRAVSTVENA ŠOLA LJUBLJANA- INFORMATIVNI DAN

 

18. 1. 2021

Informativni dan Srednje zdravstvene šole Ljubljana bo letos potekal v virtualnem okolju. Več si preberite v prilogi, kjer je zabeležena tudi povezava na zoom predstavitev.

Vabljeni k ogledu,

Tatjana Šušteršič

2021-1-INFO DAN_vabilo.pdf
 
 

UČENCI 9. RAZREDA- POKLICNA ORIENTACIJA

 
18. 1. 2021

V tednu od 18. 1. do 28. 1. 2021 boste imeli možnost individualnega pogovora (preko zooma) v okviru poklicne orientacije. Na individualnih pogovorih se bomo pogovarjali o vaših interesih, željah za vpis v srednjo šolo in o vprašanjih, ki vas tarejo glede vpisa.

Na razredni uri danes (18. 1. 2021) smo se že pogovarjali o terminih. V kolikor kdo ne more ob dogovorjenim terminu, naj mi to sporoči na mail.

Vabljeni na pogovor.

Šol. svet.del. Tatjana Šušteršič

 
     
 
 

SREDNJA ŠOLA TEHNIŠKIH STROK ŠIŠKA

 
14. 1. 2021

Dan odprtih vrat Srednje šole tehniških strok Šiška bo letos potekal v virtualnem okolju. Več si preberite v prilogi, kjer je zabeležena tudi povezava na zoom predstavitev.

Vabljeni k ogledu,

Tatjana Šušteršič

Dan odprtih vrat v spletnem okolju Srednje šole tehniških strok Šiška.docx
 
 

PREDSTAVITEV SREDNJE ŠOLE ZA STROJNIŠTVO

 

12. 11. 2021

Pozdravljeni,

obveščam vas, da bomo v torek, 19. 1. 2021 ob 16.00, izvedli spletno predstavitev Srednje šole za strojništvo. Predstavitev je namenjena vsem učencem, ki se zanimajo za poklice za katere izobražujemo

na naši šoli:

  • Strojni tehnik,
  • Oblikovalec kovin-orodjar,
  • Strojni mehanik,
  • Inštalater strojnih inštalacij,
  • Avtoserviser,
  • Avtokaroserist.

Predstavljena bo tudi možnost bivanja v dijaškem domu.

Predstavitev bo potekala v spletnem okolju Zoom.

Povezava do dogodka:

Predstavitev Srednje šole za strojništvo, Škofja Loka

19. 1. 2021, 16:00

Join Zoom Meeting

https://arnes-si.zoom.us/j/97886967265?pwd=b21oUFdXdmdNUEJkVU81RUVieHFDQT09

Meeting ID: 978 8696 7265

Passcode: 701477

Prosimo, da učence obvestite o predstavitvi in jim posredujete povezavo do dogodka.

Vabljeni k ogledu njihove predstvitve!

 

mag. Tatjana Šušteršič
 
 

DNEVI ODPRTIH VRAT NA SVŠGUGL

 

11. 1. 2021


Spoštovani!

 

Na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana organizirajo virtualne dneve odprtih vrat za vse naše programe (Predšolska vzgoja, Gimnazija, obe smeri Umetniške gimnazije).

 

V priponki vam pošiljajo vabilo na virtualne dneve odprtih vrat, ki jih v mesecu januarju 2021 organiziramo za učence 9. razredov. 

 

Informacijo (in dostop do prijavnega obrazca) imamo objavljeno tudi na naši spletni strani: https://www.svsgugl.si/okroznica/virtualni-dnevi-odprtih-vrat/


vabilo za dneve odprtih vrat januar 20_21.pdf
 
 

SREDNJA FRIZERSKA ŠOLA LJUBLJANA

 
11. 1. 2021

Pozdravljeni!

S Srednje frizerske šole Ljubljana vam pošiljamo promocijski material z osnovnimi informacijami naše šole.

Priložena je naša e-brošura, v katero se je prikradel tiskarski škrat, zato opozarjamo, da nas ne bo na letošnji Informativi.

Našli nas boste v SRDENJEŠOLSKEM VPISNIKU. 

Posredujemo vam tudi spletno povezava oz. link  do naše šolske spletne strani, na kateri je naš nov predstavitveni film.  

Ker tako verjetno ne boste pridobili vseh informacije potrebne za odločitev vaših učencev, katero srednjo šolo izbrati. Vabimo  vse učence na dan odprtih vrat, ki bo potekal virtualno, v četrtek, 21. januraja 2021 ob 18.00 uri. Na dan odprtih vrat se je potrebno predhodno najaviti svetovalni delavki Petri Štrukelj, in sicer teden dni pred dogodkom. Učenci prijavite se na e-naslov: petra.strukelj@frizerska.si ali na mobilno številko 030 467 015.

Povezava do šolske spletne strani Srednje frizerske šole Ljubljana. 

https://www.frizerska.si/

Vabljeni na ogled njihove splete strani in predstavitvenega videa.

 

Promo SFŠ A6 2020 ebook(1).pdf
 
 

"ODPRTI DAN" NA GIMNAZIJI BEŽIGRAD

 

5. 1. 2021

Spoštovani učenci in starši,

iz Gimnazije Bežigrad so nas obvestili, da bodo imeli v letošnjem šolskem letu odprte dneve preko video povezav v sredo, 20. in četrtek, 21. januarja 2021.

In sicer bo 'odprti dan' šole izveden na tak način, da bodo omogočili obisk enega dne pouka zainteresiranim devetošolcem. Ker ne vedo, kolikšen bo obisk, bodo imeli prednost tisti, ki se bodo prej prijavili preko spletne aplikacije v okviru šolske svetovalne službe. Torej; na moj e-naslov sporočite ime in priimek ter vaš e-naslov, tako, da bom jaz lahko vaše podatke vnesla v spletno aplikacijo. 

V kolikor imate še kakšno vprašanje, se lahko kadarkoli obrnete name.

Lep pozdrav,

mag. Tatjana Šušteršič


 
 

PREDSTAVITEV ŠOLE SESGŠ

 
5. 1. 2021

Spoštovani učenci in starši,

Šolski center Kranj in Srednja ekonomska storitvena in gradbena šola Kranj bosta organizirala dan poklicev preko zoom povezave. Več si lahko preberete v obeh vabilih, ki sta v priponkah. 
Vljudno vabljeni k ogledu. 

mag. Tatjana Šušteršič

Vabilo na dan poklicev SESGŠ 12. 1. 2021.pdf
 
 

PREDSTAVITEV ŠOLE GIMNAZIJE POLJANE

 

5. 1. 2021

Spoštovani učenci in starši,

 

na Gimnaziji Poljane so v januarju 2021 pripravili 6 predstavitev šole preko ZOOMa. V priponki pošiljam vabilo za devetošolce s termini in povezavami. Vljudno vabljeni na omenjene dogodke. 


mag. Tatjana Šušteršič


Dopis_OŠ 20-21 Gimnazija Poljane.doc
 
 

13. INFORMATIVA

 
17. 12. 2020

Učenci 9. razredov,

na spodnji povezavi si lahko preberete vse v zvezi z 13. Informativo, ki bo potekala 22. in 23. januarja 2021.
13. informativa.html
 
 

(VIRTUALNI) INFORMATIVNI DNEVI

 

16. 12. 2020

Do uradnih informativnih dni je sicer še daleč in se epidemiološke razmere državi še lahko spremenijo, pa vendar so se nekatere srednje šole že sedaj odločile, da bodo pripravile informativni dan virtualno. V priponkah spodaj boste učenci in starši našli informacije o vpisu v srednje šole. Spremljajte nove priponke, ki bodo v tej mapi. 

Za vsa vprašanja glede vpisa se lahko obrnete name. 

Lep pozdrav, 

Tatjana Šušteršič 


Srednja medijska in...virtualni INFO dan_2021.pdf
 
     
 
 

OBVESTILO UČENCEM 9. RAZREDA- VODNIK PO INFORMACIJAH

 

25. 11. 2020

Učenci 9. razreda, pozor. 

V prilogi imate "Vodnik po informacijah" iz Zavoda zaposlovanje, ki ga mesečno pošiljajo na šolo. V tokratni izvedbi si bolj natančno poglejte prvi dve novici - virtualni karierni sejem (o katerem sem vas že seznanila na razredni uri) in povabilo v karierno središče. V nadaljevanju so tudi informacije o štipendijah in delovnih kompetencah. Zadnji del je krajša predstavitev Nacionalnega centra za informiranje in poklicno svetovanje (NCIPS). 

Vabljeni k prebiranju in spremljanju novic,  ki jih pripravlja Zavod za zaposlovanje.

Ne pozabite tudi pogledati na naši spletni strani v zavihek ZA UČENCE- POKLICNA POT ZA 9. RAZRED, kjer se predstavljajo srednje šole.

Lep pozdrav, 

šolska svetovalna delavka mag. Tatjana Šušteršič 
Vodnik po informacijah november.pdf
 
 

PREDSTAVITVE SREDNJIH ŠOL PREKO E- POVEZAV

 

10. 11. 2020

Spoštovani učenci in starši 9. razreda, 

glede na trenutno situacijo dobivamo s strani srednjih šol informacije o vpisu za naslednje šolsko leto preko e-povezav. Tako bomo tudi vam skušali čim več šol predstaviti preko naše spletne strani pod rubriko "poklicna pot za 9. razred" (zavihek "za učence"). Vabim vas, da večkrat pogledate v zavihek, saj  bomo ažurirali informacije, ki bodo koristne za vpis v srednjo šolo. 

Lep pozdrav, 

šolska svetovalna delavka mag. Tatjana Šušteršič

GFP_zgibanka_SPLOSNO_sep_2018.pdf
GFP_informativni-dnevi_2021_web.jpg
OBLIKOVNA_info.pdf
Šolski center Rogaška Slatina 2020.pdf
DAN ODPRTIH OKEN 2020.pdf
SGGOŠ Ljubljana - Predstavitev 2020.pdf
Logistični tehnik zgibanka.pdf
Zgibanka Plovbni tehnik.pdf
Povezave OŠ_2020-21.pdf
Plakat SLŠ.jpg
ZOOM_INFO SSOF za .pdf
 
Klikni tukaj za več informacij ...