PREDSTAVITVE SREDNJIH ŠOL PREKO E- POVEZAV

 

Na spodnji povezavi se lahko vklopite na zoom konferenco za lažje odločanje o vaši poklicni poti, ki jo organizira Mladinski center Zagorje ob Savi. Spletna predstavitev poklicev bo v soboto, 28. 11., med 10.00 in 13.00 na spletni povezavi https://rb.gy/qjbmet (geslo: MCZOS). 

Namen dogodka je s predstavitvijo raznovrstnih poklicev olajšati karierno odločitev mladostnikov in mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja. Učenci osnovnih šol boste imeli priložnost, da se pogovarjate s predstavniki poklicev in tako iz prve roke izvedeli, kako je potekala njihova izobraževalna pot. Prav tako boste slišali, kakšne prednosti določen poklic ponuja, izzive, ki jih prinaša in druge zanimivosti.

  

Ne zamudite priložnosti, da se vam ponudijo nove možnosti!

PREDSTAVITVE SREDNJIH ŠOL:

SREDNJA ŠOLA ZA STROJNIŠTVO ŠKOFJA LOKA

je pripravila predstavitveni video šole in programov za katere izobražujemo.

Vabimo vas k ogledu, video je dostopen na:   https://www.youtube.com/watch?v=-_-FVDlyiP4

PREDSTAVITEV GIMNAZIJE FRANCETA PREŠERNA in DAN ODPRTIH VRAT 

Na Gimnaziji Franceta Prešerna bomo v šolskem letu 2021/22  vpisovali v programe:

o   Gimnazija

o   Ekonomska gimnazija

o   Ekonomska gimnazija – športni oddelek

Za kratko predstavitev šole so na šoli pripravili tudi 10 minutni film, kjer dijaki predstavijo šolo. Objavljen je na šolskem youtube kanalu (https://www.youtube.com/watch?v=brmHHsPnDBo&t=41s). Vabljeni k ogledu.

DAN ODPRTIH VRAT NA GIMNAZIJI FRANCETA PREŠERNA

Pred vami, dragi devetošolci, je ena najzahtevnejših odločitev v življenju. Da bi vam jo nekoliko olajšali, bomo za vas in vaše starše organizirali dan odprtih vrat, ki bo zaradi epidemioloških razmer potekal »on line«. Predstavili vam bomo naše programe – gimnazijo, ekonomsko gimnazijo in športni oddelek ekonomske gimnazije – in naše pestro in kakovostno delo.

Dan odprtih vrat bo v torek, 24. 11. 2020, ob 18. uri. Prijave sprejemamo na vpis@gfp.si do ponedeljka, 23. 11. 2020, do 15. ure. Eno uro pred začetkom vam bomo poslali povezavo na naše druženje.

GFP-jevci se veselimo srečanja z vami in upamo, da vam bodo pridobljene informacije v pomoč pri odločitvi, kje nadaljevati svoje šolanje.

GIMNAZIJA KRANJ

DAN ODPRTIH VRAT NA GIMNAZIJI KRANJ

Dan odprtih vrat na Gimnaziji Kranj se hitro približuje. Radi bi vas obvestili, da je nekaj prostih mest še na voljo, ter da podaljšujemo rok za prijavo do ponedeljka, 23. 11. 2020, do 14. ure.

Vse dodatne informacije in povezavo do prijavnice najdete na http://www.gimkr.si/dogodki-in-projekti/ostalo/dan-odprtih-vrat-2020/.

SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO LJUBLJANA

V priponki so povezave do informativnih video vsebin povezanih z njihovo šolo.

Verjamemo, da boste imeli kup vprašanj tudi po ogledu vseh posnetkov.

Obvestilo za učence,  ki bi si radi ogledali virtualni informativni dan Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Ta bo v sredo, 16. 12. 2020 ob 16. uri preko zoom aplikacije. Prijavite se na:  informativnidan@ssof.si

GIMNAZIJA ŠIŠKA

Za lažjo odločitev glede izbire srednje šole so pripravili predstavitev Gimnazije Šiška  v okviru virtualnega kariernega sejma: https://www.karierni-sejem.si/osnovni/ Sejem poteka od 16. – 20. 11. 2020.

Vabimo vas da si na tej virtualni predstavitvi pogledate čim več srednjih šol.

ŠOLSKI CENTER ROGAŠKA SLATINA

V prispevku vam pošiljam predstavitev Šolskega centra Rogaška Slatina, skupaj s povabilom na video predstavitev naše šole za starše in učence, ki bo potekala 10. 12. 2020 ob 16:30.

Predstavitve programov TEHNIK OPTIK, TEHNIK STEKLARSTVA IN STEKLAR (vajeniški program) so nazorno prikazane v video predstavitvah na povezavah, ki so navedene v dopisu. Učenci; vabljeni, da si jih ogledate, saj je to edina šola, ki izobražuje v teh programih. 

https://meet.google.com/kij-akvb-jmq

GIMNAZIJA JOŽETA PLEČNIKA

V pomoč pri predstavitvi naše Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana si oglejte njihovo promocijsko gradivo (video in publikacije so na spodnjih linkih). 

SREDNJA GRADBENA, GEODETSKA IN OKOLJEVARSTVENA ŠOLA LJUBLJANA

V letošnjem šolskem letu bo bodo DAN ODPRTIH VRAT na  Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli Ljubljana letos izpeljali preko ZOOM konference v štirih dneh:

- v ponedeljek, 14. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program OKOLJEVARSTVENI TEHNIK,

- v torek, 15. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program GEODETSKI TEHNIK,

- v sredo, 16. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program GRADBENI TEHNIK,

- v četrtek, 17. 12. 2020, ob 17h pa bomo predstavili triletne programe KAMNOSEK, TESAR, ZIDAR, UPRAVLJALEC TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE, PEČAR - POLAGALEC KERAMIČNIH OBLOG in dvoletni program POMOČNIK PRI TEHNOLOGIJI GRADNJE.

GIMNAZIJA, ELEKTRO IN POMORSKA ŠOLA PIRAN (GEPŠ Piran) 

V priponkah so informacije za programe, ki jih izobražujejo na GEPŠ Piran. Na njihovi šoli izvajajo programe, ki jih običajno obiskujejo lokalni otroci (gimnazija, elektrotehnik), izvajamo pa tudi program plovbni tehnik v katerega se vpisujejo otroci iz cele Slovenije. Od naslednjega šolskega leta dalje pa bodo izvajali tudi nov program logistični tehnik, z znanji pomorskega agenta in ladijskega posrednika.

Učenci oglejte si priponke, kjer imate povezave tudi do video predstavitev šole.

SREDNJA LESARSKA ŠOLA LJUBLJANA

Učenci oglejte si video na povezavi (https://www.lesarska.sclj.si/index.php/predstavitveni-video), kjer dijaki predstavljajo Srednjo lesarsko šolo v Ljubljani. Na njihovi spletni strani najdete še ostale izobraževalne programe, ki jih izvajajo na srednji šoli.  

PREDSTAVITEV SREDNJE ŠOLE TEHNIŠKIH STROK ŠIŠKA

Spoštovane šolske svetovalne delavke, spoštovani šolski svetovalni delavci, bodoči dijaki in njihovi starši,

ker je letošnje leto prav posebno in se na različne načine soočamo tudi z izzivi  vseživljenjskega kariernega usmerjanja, želimo vam in vašim učencem ponuditi čim bolj nazoren pregled programov, za katere izobražujemo na naši šoli. 

V pomoč pri predstavitvi Srednje šole tehniških strok Šiška vam pošiljamo naša promocijska e-gradiva.

Ø  Vse splošne informacije so na voljo na naši spletni strani: http://www.ssts.si/

Ø  Brošuro za šolsko leto 2021/22 si lahko ogledate s klikom na povezavo.

Ø  Ogledate si lahko tudi naš promocijski film, ki je dosegljiv na povezavi.

Ø  Predstavitev pa je dostopna na tej povezavi.

Ker se zavedamo, kako težka je za nekatere učence odločitev za izbiro srednje šole, vam ponujamo tudi možnost, da stopite v kontakt z našo svetovalno delavko, in sicer kar preko video povezave. Na svetovanje se lahko prijavite na spletni strani šole in z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in dileme. V mesecu januarju bomo organizirali tudi »Dan odprtih vrat v spletnem okolju«, zato vas vabimo, da spremljate našo spletno stran, kjer bo objavljen termin in bo možna prijava.

Veseli bomo, če boste navedene povezave posredovali vašim devetošolcem in jih povabili k ogledu le-teh.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na e-naslovu: irena.cerar@ssts.si ali na gsm:  051 372 502.

Želimo vam uspešno delo še naprej in vas lepo pozdravljamo!

Irena Cerar Esih, svetovalna delavka SŠTS Šiška  


 
Nazaj ...