Terenske vaje v Avstriji za peti in šesti razred

 
Učenci 5. in 6. razreda – NEMŠČINA so bili v soboto, 1. junija 2019,  na terenskih vajah v Avstriji. Učenci so spregovorili v nemščini bodisi na ulici, v trgovini, na tržnici ali pa ob obisku znamenitosti.
Zjutraj smo se najprej naučili orientacije v mestu. Učenci so dobili v roke načrt mesta in nas pripeljali od glavne železniške postaje mimo znamenitosti v center Celovca. Vodenje so učenci v izpeljali v materinem in nemškem  jeziku.
Po skupinah so učenci v mestnem jedru nato pravili nekaj intervjujev z mimoidočimi. Nekaj ur pred terenskimi vajami smo se naučili, kako vljudno ustavimo mimoidočega in pripravili vprašanja, ki smo jih na dan izleta zastavljali.
Spoznali smo celovške znamenitosti kot so Lindwurmbrunnen (zmajev vodnjak), Rathaus (novo mestno hišo), Landhaus (staro mestno hišo), Landesmuseum (deželni muzej), Minimundus (svet v malem), Pyramidenkogel (stolp Pyramidenkogel), Reptilienzoo (živalski vrt plazilcev) in  Planetarium (planetarij).
V Minimundusu smo si ogledali pomanjšane svetovne znamenitosti v merilu 1:25. Vsak učenec je v nemščini opisal svetovno znamenitost po izbiri.
Iz stolpa Pyramidenkogel smo imeli – zahvaljujoč vremenu – pravljični razgled po celotnem Vrbskem jezeru, od Celovca pa do mondene Vrbe (Velden). Najbolj pogumni pa so se  v dvajsetih sekunadah spustili  120 metrov po toboganju in tako preizkusili najvišje ležeči tobogan v Evropi.
Zvečer smo se polni novih izkušenj in vtisov prijetno utrujeni vrnili v Medvode.
 
Nazaj ...