POZDRAVLJENI NA SPLETNI STRANI OŠ MEDVODE

 

 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NAJPOGOSTEJE ISKANE INFORMACIJE

 
>> DOSTOP DO SPLETNIH UČILNIC <<
Pooblaščena oseba za GDPR.pdf
Šolski koledar 2020-21 OŠ 1 del.pdf
PROTOKOL ob SUMU na KORONAVIRUS-OŠ Medvode_posodob 28082020.pdf
1.9.2020-HIGIEN NAČRT_ZMAN MOŽNOSTI PRENOSA OKUŽBE_PROTOKOLI ZA DELO_covid-19 (1).pdf
PRIJAVA na RaP 2020_21.pdf
Odhod iz PB_ure odhodov-31.8.2020.pdf
Interesne dejavnosti 2020_21_prijavnica.pdf
Letni delovni načrt OŠ Medvode za š. l. 2020-2021.pdf
 
 

2. del ŠOLE ZA STARŠE z g. MARKOM JUHANTOM (19. 10. 2020)

 

Dragi starši!

V priponki si lahko ogledate vabilo na 2. predavanje v okviru Šole za starše, ki je namenjena staršem učencev druge in tretje triade. 

S klikom na spodnje povezave lahko dostopate do predavanja gospoda Marka Juhanta, ki ga je posnel v okviru Šole za starše (organizator: ZD Medvode - Akcijska skupina za preventivo, zlorabe drog Medvode - vodja dr. Vida Šušteršič Bregar). 

Vljudno vabljeni k ogledu. 

Šolska svetovalna služba


https://youtu.be/uRTXrn6nre0   NAGOVOR dr. BREGARJEVE  

https://youtu.be/FcSjycUStGo  DELOVNE NAVADE IN UČENJE, 1. DEL

https://youtu.be/5No9Loe6w6w  DELOVNE NAVADE IN UČENJE, 2 DEL

 
 

NEDELOVANJE SPLETNIH UČILNIC

 
19. 10. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci,

danes se pojavljajo težave z dostopom do spletnih učilnic. Arnes bo tekom dopoldneva skušal urediti nastale težave.
Obvestilom Arnesa lahko sledite na Twitterju https://twitter.com/ArnesInfo

                                   Vodstvo šole
 
 

RAZGLASITEV EPIDEMIJE

 
18. 10. 2020


Spoštovani starši, dragi učenci,

obveščam vas, da bo od danes opolnoči naprej razglašena epidemija, predvidoma za 30 dni.
Zaenkrat veljajo taki ukrepi kot je bilo rečeno v petek, 16. oktobra.
V ponedeljek, 19. oktobra imajo torej učenci od 1. do vključno 5. razreda vzgojno-izobraževalno delo v šoli, učenci od 6. do 9. razreda pa ga imajo na daljavo. Maske so odslej obvezne za vse v skupnih prostorih.
Pazimo drug na drugega in se držimo vseh zaščitnih ukrepov. 

Damjana Šubic, ravnateljica
 
 

DELO NA DALJAVO ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA- VIDEOKONFERENCE

 
16. 10. 2020

Dragi učenci,

v tej novici se bodo objavljali datumi: dnevi in ure videokonferenc z učitelji, ki bodo potekale preko aplikacije zoom. Povezave za dostop do videokonferenc bodo učitelji objavljali v svojih spletnih učilnicah, v forumu novic.

Podatki se bodo dnevno spreminjali, zato vsak dan spremljajte spletno stran šole. Za vas jo bo urejala gospa Azra Kajan, pomočnica ravnateljice.

Vzgojno-izobraževalno delo ne bo potekalo zgolj preko videokonferenc, to je le ena od oblik načina pouka na daljavo.
Naloga vsakega učenca je, da vsak dan v spletnih učilnicah
po urniku spremlja učne predmete in objave učiteljev. Zelo pomembno je, da se nalog resno lotite in jih redno opravljate. Pomembno je tudi sprotno utrjevanje znanja.
Učitelji vam bodo povedali kdaj se lahko obrnete nanje z vprašanji, če česa ne boste razumeli - v okviru pogovorne ure, razredne ure ali videosrečanja.

Želimo vam uspešno učenje na daljavo.


Damjana Šubic, ravnateljica
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA- 21. in 22. 10. 2020

 
19. 10. 2020

Obveščamo vas, da bo zbiralna akcija starega papirja od srede 21. 10. do četrtka 22. 10. 2020. Ker so se razmere nekoliko spremenile, bo tudi sama papirna akcija potekala malo drugače. Tisti, ki imate star papir, ga pripeljite v sredo ali četrtek med 15.00 in 18.00 na dvorišče pred šolo, kjer bo kontejner. Dežurnih učencev ne bo, bo pa prisoten dežurni učitelj. Prosimo vas, da papir sami zložite v kontejner.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.                                                         

                                                                     Vodstvo šole
 
 

IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA OD 19. 10. 2020

 
15. 10. 2020

Spoštovani starši,

v skladu z navodili pristojnih se bo od ponedeljka, 19. 10. do 23. 10. 2020, zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2  začasno izvajalo vzgojno-izobraževalno delo prilagojeno, in sicer:

- učenci od 1. do vključno 5. razreda se bodo izobraževali v šoli,

- učenci od vključno 6. do 9. razreda se bodo izobraževali na daljavo.

Pouk za učence od 6. do 9. razreda bo potekal preko spletnih učilnic, interneta, videopovezav (zoom-a) ipd. Učence bomo o vsem sproti obveščali. Pri načrtovanju pouka se bomo skušali čim bolj držati urnika. Urnik videokonferenc za posamezne razrede bo objavljen na spletni strani šole. Učenci naj zato vsak dan na spletni strani preverijo, kdaj bodo napovedana videosrečanja s posameznimi učitelji.

Pričakujemo, da bodo učenci predmetne stopnje resno in odgovorno opravljali delo na daljavo, da bomo lahko kasneje brez težav nadaljevali z učnim procesom v šoli. (Upamo, da bo to takoj po jesenskih počitnicah.)

Od ponedeljka, 19. 10. 2020 pa vse do preklica, se zaradi poslabšanja epidemioloških razmer, ne bodo izvajale interesne dejavnosti, ki jih izvajajo zunanji mentorji (košarka). Interesne dejavnosti za učence od 1. do vključno 5. razreda, ki jih izvajajo naši učitelji (npr. RaP)bodo potekale po urniku.

Včerajšnje obvestilo nas je nekoliko presenetilo, klub vsemu pa menim, da bomo zmogli skupaj premagovati nove ovire, dokler nam dokončno ne uspe premagati virusa.

Hvala za razumevanje, sodelovanje in strpnost. Želim nam veliko zdravja.

Damjana Šubic, ravnateljica

 
 

VRTILJAK POKLICEV 2020

 

13. 10. 2020

Dragi devetošolci in starši!

Trenutne epidemiološke razmere so, žal, pripeljale do odločitve, da bo odpovedan Vrtiljak poklicev, ki bi 22. oktobra 2020 moral potekati na Srednji šoli za strojništvo Škofja Loka. Ker se na srednji šoli zavedajo, da je osebna izkušnja zelo pomemben dejavnik pri izbiri srednje šole, so se odločili, da vsem zainteresiranim učencem ponudijo možnost, da jih lahko kadarkoli obiščejo individualno. Več informacij v zvezi s tem je v priloženem letaku za učence.

 

Lep pozdrav, 

šolska svetovalna delavka mag. Tatjana Šušteršič 

 

Letak za učence.pdf
 
 

TABOR ZA UČENCE 2. RAZREDA- CŠOD ČEBELICA

 
12. 10. 2020

1. dan: ponedeljek, 12. 10. 2020

Prvi dan tabora je za nami in bil je zelo zanimiv. Najprej smo se namestili v sobe in pripravili svoje postelje za spanje. Po kosilo smo odšli v gozd, kjer smo spoznali nekaj novih gozdnih rastlin in se dobro razmigali. Dan smo zaključili z večernim pohodom po vasi.

2. dan: torek, 13. 10. 2020

Tudi današnji dan je hitro minil. Zjutraj smo se zbudili že pred budilko, saj smo že tako težko čakali nove dogodivščine današnjega dne. Najprej je sledilo pospravljane sobe in postiljanje postelj, za katere smo dobili zelo lepe ocene. Po zajtrku smo se odpravili na lov na lisico (nekateri smo jo skoraj ujeli za rep) in se naučili zakuriti ogenj. Ker nam je ogenj odlično zagorel, kljub mokrim vejam, smo si lahko popekli tudi kruh. Popoldan pa smo se sprehodili še po gozdu in se igrali zanimive štafetne igre. Najboljši pa je bil zaključni večer, na katerega smo se pripravljali že ves dan. Vsaka soba je pripravila zanimivo točko, večer pa smo zaključili s plesom.

3. dan: sreda, 14. 10. 2020

Prišel je zadnji dan tabora. Nekateri smo ga zelo veseli, drugi pa bi še kakšen dan podaljšali. V dopoldanskem času smo najprej pospravili svoje sobe in spakirali prtljago. Ko je bilo vse v kovčkih, smo se odpravili še na zadnji izlet po Zaplaških stezicah. Skozi gozd smo se prehodili do cerkve Zaplaz, na poti pa smo izvedeli veliko informacij o gozdnih rastlinah in živalih. V domu nas je čakalo še odlično kosilo in podelitev priznanj za najboljšo pospravljeno sobo in najbolje opravljene naloge na lovu na lisico. Čaka nas še pot domov z lepimi spomini na raziskovalni tabor.

Zapisala: Urša Kržišnik

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

2. RODITELJSKI SESTANEK ZA 4. RAZRED MALO DRUGAČE

 

7. 10. 2020

Spoštovani starši,

glede na ukrepe in nove zaostritve v zvezi s korona virusom smo se na naši šoli odločili, da 2. roditeljskega sestanka, ki naj bi bil v torek, 13. 10. 2020, ne bomo izvedli v klasični obliki. Vse, kar morate vedeti o naravoslovnem taboru, boste dobili po elektronski pošti v obliki PowerPoint predstavitve, skupaj z zvočnimi posnetki pojasnil obeh razredničark.

Za morebitna vprašanja in predloge sva vam razredničarki na voljo do petka, 16. 10. 2020. Odgovore na vaša vprašanja bova poslali vsem staršem v tednu pred jesenskimi počitnicami (med 19. in 23. oktobrom).

Tudi oktobrske govorilne ure bodo potekale le v nujnih primerih, po predhodnem dogovoru z razredničarkama. Več o tem si lahko preberete na spletni strani OŠ Medvode.

Hvala za razumevanje.

                                                                                                  Brigita Svoljšak
 
 

VIDEOPOSLANICA: TEDEN OTROKA

 
 
Videoposlanica ob tednu otroka in ob praznovanju 30-letnice TOM telefona s priljubljeno igralko Niko in voditeljem Malih sivih celic Nikom.
 
 

1. ŠOLA ZA STARŠE 2020/21: MARKO JUHANT (SPECIALNI PEDAGOG)

 
Spoštovani starši,


na spodnjih povezavah vas vabimo k ogledu ŠOLE ZA STARŠE, ki je potekala 28. 9. 2020, ob 18. uri, NA DALJAVO. 
Posnetek smo zaradi preglednosti in dolžine razdelili na 5 delov.
 

1.       https://youtu.be/-pBXGCihkns uvodni nagovor ge. Vide Šušteršič Bregar

2.       https://youtu.be/299dJHj4D4g uvod (g. Marko Juhant)

(Za več posnetkov kliknite ogled celotne novice)

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

SPREMEMBA ODLOKA O ZAČASNIH UKREPIH (nošenje mask)

 
3. 10. 2020

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Spoštovani starši,

vlada RS je 2. 10. 2020 zvečer sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, po katerem od ponedeljka, 5. 10. 2020 dalje, učencem v osnovni šoli nošenje mask ne bo več obvezno, ko bodo v matični učilnici. Prav tako maska ne bo več obvezna za učitelje do vključno 3. razreda pri opravljanju neposrednega dela z učenci in za osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Učitelji od 4. razreda dalje masko še naprej uporabljajo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 metra medosebne razdalje.
Pri gibanju učencev in zaposlenih izven učilnic - v skupnih prostorih zavoda, se uporabljajo določila Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 124/20) z dne 18. 9. 2020.
Uporaba mask je v skupnih prostorih tako še naprej obvezna.

Želimo si, da bi se še naprej vsi skupaj odgovorno obnašali drug do drugega, si redno razkuževali roke, skrbeli za vse preventivne ukrepe in poskrbeli, da v šolo prihajamo zdravi, brez znakov okužb.

Hvala za razumevanje. Ostanimo zdravi.

Damjana Šubic, ravnateljica

Spremembe Odloka o začasnih ukrepih_SARS-CoV-2_maske_3.10.2020.pdf
 
 

PREDAVANJA ZA STARŠE

 
22. 9. 2020

V šolskem letu 2020/21 bomo na šoli izvedli nekaj predavanj za starše. Razpored predavanj si lahko ogledate v priponki. Predavanja so kratko opisana.


Predavanja dr. Marka Juhanta bodo izvedena preko ZOOM aplikacije. Starši bodo vabilo prejeli preko obvestil šole, nakar se bodo s posredovanim e-naslovom lahko prijavili v on-line predavanje. Prvo predavanje dr. Juhanta je namenjeno staršem prve triade. Število mest je omejeno.


Predavanje v živo se bo snemalo in si ga bo možno ogledati še en mesec na spletni strani OŠ Medvode.

Ostala predavanja se bodo izvedla v glasbeni učilnici OŠ Medvode ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov NIJZ-ja. Vstop bo pri stranskem vhodu pri glasbeni učilnici. 


Vljudno vabljeni, da se predavanj udeležite v čim večjem številu.  

                                                       Šolska svetovalna delavka: mag. Tatjana Šušteršič

 
Seznam predavanj šola za starše 2020_21.pdf
Vabilo na predavanja Marko Juhant_september 2020.pdf
 
 

AKCIJA "ZBIRANJE ZAMAŠKOV"

 

22. 9. 2020

Tudi v tem šolskem letu bomo na OŠ Medvode zbirali zamaške za društvo Vesele nogice. Pokrovčke zbiramo v velikem zabojniku pri oglasni deski "Zdrava šola" v pritličju. Prav vsak zbran pokrovček pripomore k napredku otrok, ki jih društvo Vesele nogice podpira. Istočasno pa je vaš prispevek k čistejši naravi. Pri tem lahko sodeluje vsak! 

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka
Plakat Zamaski.pdf
 
 

IZVAJANJE PROJEKTA MOJ SLOfit

 

Moj SLOfit

Spoštovani starši in skrbniki otrok,

SLOfit je informacijska podpora in nadgradnja uveljavljenega nacionalnega sistema spremljave telesnega in gibalnega razvoja šolarjev – športnovzgojnega kartona (ŠVK), ki ga je razvila Fakulteta za šport.


SLOfit_letak_A4.pdf
soglasje SVK otroci+starši.docx
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

VPIS V SPLETNE UČILNICE Z AAI RAČUNOM, 6.-9. razred

 
5. 5. 2020

V zadnjem času je kar nekaj povpraševanj, kako se vpisati v spletne učilnice preko AAI računa. 

Vsi ste po elektronski pošti dobili pisna navodila, ki jih prilagamo še enkrat, če jih bo kdo potreboval. 

Sedaj pa je na voljo tudi videovodič, če je morda za koga to lažje. 
https://www.youtube.com/watch?v=muFO2bgf45o  


Učiteljica Mojca Velušček
Navodila_za_prijavo_v_spletno ucilnico_6-7-8r.pdf
 
 

PUBLIKACIJA ZA STARŠE: MOJ OTROK NOČE V ŠOLO

 

Na spodnji povezavi je publikacija, ki je namenjena predvsem staršem, ko se soočijo s problemom, da njihov otrok noče v šolo.

KLIKNI ZA PRENOS

 
 

UKINITEV GOTOVINSKEGA POSLOVANJA

 
S 1.1.2016 je ukinjeno gotovinsko poslovanje in možnost kupovanja kuponov za občasna kosila. Kupone je še vedno možno dobiti, vendar bodo zaračunani po položnici.
 
 

GESLO ZA E-REDOVALNICO

 

Postopek pridobitve gesla za e-redovalnico.

 

-          Izjava se pridobi na spletni strani LO-POLLISA;

        http://www.lopolis.si/?MeniZgorajID=11

-          Izpolnjeno Izjavo učenec prinese razredniku ali v tajništvo šole

-          V roku enega tedna dobite starši geslo za dostop do e- redovalnice po e pošti in original priporočeno po pošti.

 

V kolikor ste prejšnja leta imeli geslo do e redovalnice, morate starši ponovno izpolniti Izjavo za dostop do e-redovalnice. 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

IZJAVA ZA eREDOVALNICO GDPR.pdf
 
 

ZABOJNIK ZA TEKSTIL IN OBUTEV

 
Spoštovani učenci in starši.

Pri šolski kolesarnici smo namestili zabojnik za zbiranje odvečnega tekstila in obutve. Kaj vanj spada in kaj ne, si lahko preberete v priloženem letaku.
LETAK TEKSTIL.pdf