Obisk otrok iz vrtca Medvode

V torek, 11. 6. in sredo 12. 6. 2024 smo imeli na šoli obisk otrok iz sosednjega Vrtca Medvode. Zavedamo se, da bo prehod otrok iz vrtca v šolo za nekatere velik izziv, zato smo želeli z obiskom na bolj sproščen način predstaviti naše prostore in delo v prvem razredu.

Učiteljice prvega razreda in prvošolci so predstavili kdo je Nande in zakaj ga imajo tako radi. Z navdušenjem so zapeli in zaplesali Nandetovo himno, nato pa so otrokom iz vrtca pomagali pri ustvarjanju Nandetove lutke. V pogovorih z otroci so povedali kaj vse počnejo v prvem razredu in česa so še posebej veseli. Po obisku v razredu, smo otroke iz vrtca povabili v našo jedilnico, kjer so kuharji pripravili sadno presenečenje. Ko smo so umili roke, smo si pogledali še športno dvorano, kjer so devetošolke animirale otroke, da smo skupaj zaplesali nekaj plesov. Četrtošolci pa so predstavili družabno igro »Po zeliščni poti«, ki so jo pripravili pod mentorstvom vodje prehrane ge. Ajde Stupar.

Na koncu srečanja smo se vsi strinjali, da je bilo tovrstno srečanje prijetno in koristno za vse. Naši učenci so  ponosom predstavili delček življenja na šoli, otroci iz vrtca pa so spoznali prostore, kjer bodo jeseni začeli pisati novo zgodbo.

Zahvaljujemo se Vrtcu Medvode, da so se odzvali povabilu in nas obiskali na šoli.

Zapisala: Tatjana Šušteršič, šol. svet. del.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost